Beren in de bergen

Het is alweer even geleden dat we jullie het laatste nieuws van de Afrikaanse Belgen bezorgden; hoog tijd dus voor een update. Nadat Julie & Bram afgelopen donderdag Ethiopië binnen reden, bezochten ze vrijdag Gondar (tot 1855 de hoofdstad van Ethiopië). Zaterdag reden ze dan verder naar de prachtige Simien Mountains, waar ze ook bleven slapen. Met bergen tot 4.550m hoeft het niet te verbazen dat ze er de koudste nacht (2°C) sinds hun vertrek in september voorgeschoteld kregen.

Zondag stond een lange, warme, bergachtige en vooral erg stoffige rit van 245km op het programma. In zes uur en half reden ze tot Axum, gelegen in het uiterste noorden van Ethiopië. Nadien trokken Julie & Bram in twee dagen naar Lalibela, wereldberoemd (en beschermd) omwille van de in rotsen uitgehouwen kerken.

Woensdag trokken onze reizigers verder zuidwaarts tot aan Lake Hayq. Het werd opnieuw een bijzonder vermoeiende rit, niet alleen omwille van het bergachtige landschap maar vooral wegens "extreem veel kinderen en dode dieren op de weg". In Ethiopië worden toeristen immers aangeklampt door kinderen die bedelen jammer genoeg doodnormaal vinden en er niet voor terugdeinzen om je auto te bekogelen met stenen als je niet wil stoppen. Een knuffelbeer op je bagagerek binden is dan ook behalve hilarisch vooral een tactische noodzaak - in dat geval word je immers wat meer met rust gelaten.

Als alles volgens plan loopt, zouden Julie & Bram intussen moeten aangekomen zijn in Addis Abeba. Van daaruit zullen ze verder naar het zuiden reizen. Afgelopen week spraken ze met Chloé & Casper (twee van de vier Denen) af om samen door Zuid-Ethiopië en Noord-Kenia (via Lake Turkana) te trekken. Die streek is immers behoorlijk onveilig voor toeristen; het is dan ook niet overbodig om hier in groep door te rijden.

Landen: 

Reactie toevoegen