Route

Op 23 september 2012 vertrokken Julie & Bram op wereldreis. Het eerste deel van de trip liep door België, Luxemburg, Frankrijk, Italië. Daar werd de overzetboot genomen om via Sicilië genomen om via Tunesië het Afrikaanse vasteland te bereiken. Van oktober tot december reisden ze vervolgens door Libië, Egypte, Soedan, Ethiopië, Kenia om uiteindelijk in Tanzania terecht te komen.

Van januari tot eind april verbleven onze reizigers in en rond Igunga, een stadje in het noorden van Tanzania waar de Vlaamse pater Albert Bolle al 50 jaar het leven van de lokale bewoners probeert te verbeteren. Julie & Bram ondersteunden er al die tijd de projecten van Bollé Bollé die er de voorbije jaren onder andere een meisjesinternaat voor 900 leerlingen uit de grond stampte. En ze gingen even op "vakantie" in Oeganda.

In het tweede deel van deze wereldreis trekken Julie & Bram verder zuidwaarts. Via Malawi, Mozambique en Swaziland bereikten ze eind mei Zuid-Afrika en Lesotho.

Half juni startte dan het derde en laatste deel van de reis. Via de westkust van Afrika proberen ze terug in Europa te geraken. Als alles goed gaat, zijn ze eind 2013 weer in Leuven. Namibië, Botswana, Zambia, Angola, DR Congo, Congo-Brazzaville, Gabon, Kameroen, Nigeria, Benin, Burkina Faso, Mali, Senegal, Mauritanië, de Westelijke Sahara en Marokko werden intussen alvast netjes afgewerkt.

Ziehier de route zoals Julie & Bram hem normaal gezien zouden rijden (klik op de kaart voor een uitvergrote versie):

Africa 360 ° Voorlopige route