Duiken in Tripoli

Julie & Bram verblijven nog steeds bij Nasr Hwas, een immer sympathieke Libiër die in Janzur woont (op 14km ten westen van Tripoli). Ze kregen er zelfs een eigen slaap- en badkamer. Gisteren bezochten ze met hem Sabratha, een Romeinse site uit de 2e eeuw na Christus. Ze gingen ook op zoek naar nieuwe scharnieren voor één van beide koffers op hun dak, want de gebruikte pianoscharnieren bleken niet bestand tegen de Tunesische gravels.

Nasr heeft verschillende keren de Libya Rally gewonnen en is bijgevolg erg geïnteresseerd in 4x4. Bovendien heeft hij zijn eigen scuba dive center in zijn huis (met zwembad). Vandaag zou Bram daarom de kans grijpen om zijn Padi Open Water Diver diploma nog eens te gebruiken, terwijl Julie misschien een trydive uitprobeert in het zwembad (zo weet ze alvast of het de moeite is om later deze reis al dan niet ook duiklessen te volgen).

De veiligheid in Libië is blijkbaar moeilijk in te schatten, maar bij Nasr zitten ze in elk geval uitstekend. Mogelijks zullen Julie & Bram hun verdere route afstemmen in functie van contactpersonen die Nasr her en der kent. Eén ding is intussen duidelijk: op verkeersvlak is Libië levensgevaarlijk. Autobestuurders rijden er niet alleen bijzonder snel, ze lappen ook alle verkeersregels aan hun laarzen. Voor zover er regels bestaan natuurlijk, want Libië lijkt een land waar alles mag.

Julie & Bram maakten ten slotte ook gebruik van Nasr's internet om nog wat foto's van de voorbereiding online te zetten, meer bepaald van de allereerste carrosseriewerken. Een must see voor wie alweer vergeten was welke transformatie hun Landrover Defender heeft ondergaan!

Landen: 

Reacties

On the road with Nasr in Libya... slightly jealous! Enjoy guys and give my very best greetings to my Libyan friend! x
On the road with Nasr in Libya... slightly jealous! Enjoy guys and give my very best greetings to my Libyan friend! x
Mijn dank aan de persoon die dagelijks deze verslagjes schrijft. Ik lees ze elke dag, als ik mijn mails bekijk. Zeer interessant en boeiend geschreven. Dankjewel !!!

Reactie toevoegen