Zonnige groeten uit Addis

Terwijl in België de eerste sneeuw opduikt, planden Julie & Bram de voorbije dagen hun route naar het 10de land: Kenia. Donderdagmiddag arriveerden onze reizigers in hoofdstad Addis Abeba. Ze trokken er meteen richting Keniaanse ambassade om er een visum aan te vragen, zodat ze nog voor het weekend over de nodige documenten beschikten. Je kan dit visum ook regelen aan de "normale" grensovergang (in Moyale), maar Julie & Bram beslisten om een andere route te nemen: die langs Lake Turkana, het grootste permanente woestijnmeer ter wereld gelegen in de Grote Slenk.

Op die manier hoeven ze niet de barslechte weg tussen Noord-Kenia en Nairobi te nemen (via Moyale-Marsabit-Isiolo); op dat stuk begaven de schokdempers het immers toen Bram & Francis in 2010 met de Defender voor Bollé Bollé naar het zuiden reden. Ook de route over Lake Turkana heeft naar verluid enkele zeer slechte stukken, maar zou qua landschap en natuur wel een pak mooier zijn. Nadeel is wel dat er in Omorate (zuid-oost Ethiopië) geen Keniaanse grenspost is. Je kan er Ethiopië wel officeel verlaten maar Kenia dus niet officieel in. Om dat op te lossen zullen ze achteraf in Nairobi nog wat papierwerk in orde moeten brengen.

Julie & Bram maakten van hun bezoek aan Addis Abeba ook gebruik om de autoverzekering voor Ethiopië én voor 8 andere landen in Zuidelijk Afrika te regelen (met een zogenaamde "Comesa Yellow Card"). Dat zou hen bij het bezoeken van die landen een pak administratie moeten besparen, en het komt ook financiëel voordeliger uit.

Normaal gesproken verlieten onze reizigers vanmiddag de hoofdstad en rijden ze de komende 5 dagen naar Omorate. Dat doen ze samen met Casper & Chloé, twee van de vier Denen die van Kopenhagen naar Kaapstad reizen. Casper & Chloé beslisten om zich voor onbepaalde duur af te splitsen van Ulrich & Ida omdat die laatsten wat rustiger aan wilden reizen. Daardoor moesten ze vandaag wel op zoek naar een extra reservewiel (vermits hun tweede reservewiel op de auto van Ulrich & Ida ligt). Toen Capser & Chloé na lang zoeken een tweedehands wiel vonden, bleek intussen één van hun autospiegels gestolen... This is Africa!

Landen: 

Reactie toevoegen