10.000km later

Het is alweer enkele dagen geleden dat we jullie een update bezorgden, maar dat betekent allerminst dat Julie & Bram intussen hebben stilgezeten. Na een nachtje in Wadi Halfa kwam woensdagnamiddag ook hun Landrover aan in Soedan. Samen met de zeven andere overlanders (vier Denen, twee Schotten en een Duitser) die dezelfde overzetboot hadden genomen, trokken ze naar een desert camp waar ze genoten van een heerlijke barbecue.

Donderdag ging het dan richting Dongola. Onderweg vierden ze de 10.000ste kilometer en 's avonds werd het alweer bijzonder gezellig samen met de Schotten en twee van de vier Denen. Vrijdag ontmoeten onze reizigers Christopher Stanfield, een man die voor het goeie doel in 4 maanden te voet van Caïro naar Somalië trekt, een tocht van bijna 5.000km! Julie & Bram reden tot Old Dongola en sliepen er samen met Achim (de Duiter) en Chloé & Casper (twee van de vier Denen).

Gisteren werd alweer een onvergetelijke dag. Onze reizigers namen eerst een boot om aan de westelijke kant van de Nijl te geraken. Tijdens de rit doorheen talloze zanderige dorpjes kwamen ze toevallig een bijzonder gastvrije man tegen. Hij nodigde hen uit om samen te eten. Julie & Bram waren nog niet bekomen van zoveel gastvrijheid toen ze even later andere overlanders tegenkwamen die ook rondom Afrika rijden, zij het in de andere richting. Na een boeiend gesprek werd snel duidelijk: the best is yet to come! Ze brachten de nacht door in een desert camp, samen met Chloé & Casper.

Vandaag stonden de meer dan 200 piramiden van Meroë op het programma. Wellicht morgen zullen Julie & Bram de hoofdstad Khartoum bereiken.

Landen: 

Reacties

het is toch een wonderlijke tocht ,verder in (dromerig)gedachte mee ,liefs tante det

Reactie toevoegen