30!

Feest aan de andere kant van onze wereldbol: Bram wordt vandaag 30! Het was oorspronkelijk de bedoeling om dit heugelijke moment te vieren aan Cape Agulhas, het meest zuidelijke punt van Afrika, maar dat bleek de laatste dagen praktisch niet haalbaar. Geen nood: Zuid-Afrika heeft genoeg andere paradijsjes, zo blijkt:

Wat een dag! Wakker worden aan het strand van Jeffreys Bay, pannenkoekenontbijt met gebakken appeltjes, dan een prachtig stukje Garden Route om uiteindelijk via OUDtshoorn, De Hoop, en Nooitgedag (what's in a name!) op een geweldige campsite in Calitzdorp terecht te komen waar we heel alleen bij 10°C cava dronken in een een natuurlijk hotspring spa-zwembad onder een rijk gevulde sterrenhemel... Als ik het geweten had, ik had al veel eerder 30 willen worden! J&B.

Afgelopen zondag bezochten Julie & Bram een scoutsvriendin (Lore) die in Canzibe als arts aan de slag is. Het bezoek daar bleek meer dan geweldig genoeg om een dagje langer te blijven dan voorzien. Ze maakten er ook een leuke wandeling in Mdumbi, een kustdorpje aan de Wild Coast (een best letterlijk te nemen naam blijkbaar).

Dinsdag reed het duo dan verder naar East London. Daar aangekomen bleek de voorziene campsite uit de Lonely Planet gesloten tijdens het laagseizoen. Ook twee backpackers waren een maat voor niets. Toen het uiteindelijk al donker was, viel het Bram plots in dat hij in East London een Zuid-Afrikaanse architect kende (Edward Peinke) die in 2006 een jaartje aan de PHLimburg gestudeerd had. Dankzij Facebook zaten ze een half uurtje later al samen te braaien...

Gisteren trokken Julie & Bram naar Port Elisabeth, de plek waar het voor Bram 8 jaar geleden allemaal begon met een uitwisselingsproject van de PHLimburg. Ze zochten er onder andere de universiteit en zijn kot (lees: de villa) van destijds opnieuw op. Morgen zouden ze Cape Agulhas moeten bereiken, om zaterdag in Cape Town toe te komen. Daar blijven ze dan een weekje, waarna uw reporter van dienst hen gaat opzoeken, om nadien in drie weken samen van Cape Town naar Windhoek (Namibië) te reizen.

Landen: 

Reacties

Wat een feestmoment. Om het gepast te vieren, heb ik mezelf wat uitgeschonken. Helemaal ter ere van jou: oep aa bakkes, bro!
Ha BramBo! Hebt ge een zwembroek gekocht in Jeffreys Bay zoals de vorige keer? Ne gelukkigen e man!!
Bram gelukkige verjaardag wel een dagje te laat maar dit telt voor heel het nieuwe levensjaar en een voorspoedige reis
Beter laat dan nooit Bram ik wens je een gelukkig levensjaar.En nog veel reisgenot samen met Julie
Hallo Bram,beter héél laat dan nooit,GELUKKIGE 30ste VERJAARDAG. Ook groetjes aan Julie.
Chance dat ZA te ver is om dertig voordeuren naartoe te verschepen... Een late, maar daarom niet minder oprechte, gelukkige nieuwe voordeur gewenst!

Reactie toevoegen