30 days left

Als Julie & Bram hun planning kunnen blijven volgen, staan ze over exact 30 dagen weer in Leuven. Als doorsnee Belg lijkt dat een oneindig lange vakantie, voor wie al 418 dagen onderweg is zullen die 30 dagen snel voorbij zijn. De afgelopen dagen trok het duo dan ook verder noordwaarts.

Dinsdag konden de reizigers hun visum voor Mauritanië - zowaar het allerlaatste visum voor deze reis - bemachtigen. Het ophalen hiervan bleek wel een halve dagtaak, want Julie & Bram verbleven in Ngor (ten noordwesten van Dakar) en de benodigde ambassade bevindt zich in het zuiden van de stad, en dus zaten de twee hiervoor alweer 2u in de auto.

Gisteren bezochten Julie & Bram Ile de Goree, ook wel bekend als het slaveneiland omdat het enkele eeuwen lang een van de centra van de trans-Atlantische slavenhandel was. Vanochtend reden de Belgen naar het noordoosten van Senegal, waar ze in de buurt van Saint-Louis op camping Zebrabar hopen te overnachten. Die camping is erg geliefd bij overlanders. Wellicht blijven Julie & Bram er een tweetal dagen, zodat ze intussen nog enkele foto's van de week kunnen toevoegen. Ten laatste zondag zouden ze dan de grens met Mauritanië oversteken.

O ja, voor de liefhebbers staan er intussen 125 foto's van Mali op de site!

Landen: 

Reacties

benieuwd naar jullie ervaring in Senegal waar ik in 1979 ook langskwam. en nu samen aftellen, liefs tante det
Ik ben benieuwd naar alles en hopelijk kunnen we heeel veel leren van jullie voor onze reis.
Hey Julie en Bram, ik ben nu in Marrakesh en zal tegen volgende week ergens langs de kust naar beneden onderweg zijn. Ik hoop jullie daar ergens tegen te komen. www.tony-sierraleone.blogspot.com

Reactie toevoegen