Senegal

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Senegal. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Daar is de woestijn weer

Het was van Namibië geleden, maar sinds zaterdag zitten Julie & Bram weer in het zand. Of nog: Mauritanië, het laatste visumland van deze wereldreis, is een feit! In tegenstelling tot andere overlanders, met weliswaar wat minder onderhandelervaring, slaagden de Belgen erin de grens over te steken mits het betalen van amper 10 euro smeergeld. De ontgoochelde en dus boze amb(e)t(ant)enaar namen ze er dan maar bij.

30 days left

Als Julie & Bram hun planning kunnen blijven volgen, staan ze over exact 30 dagen weer in Leuven. Als doorsnee Belg lijkt dat een oneindig lange vakantie, voor wie al 418 dagen onderweg is zullen die 30 dagen snel voorbij zijn. De afgelopen dagen trok het duo dan ook verder noordwaarts.

Dinsdag konden de reizigers hun visum voor Mauritanië - zowaar het allerlaatste visum voor deze reis - bemachtigen. Het ophalen hiervan bleek wel een halve dagtaak, want Julie & Bram verbleven in Ngor (ten noordwesten van Dakar) en de benodigde ambassade bevindt zich in het zuiden van de stad, en dus zaten de twee hiervoor alweer 2u in de auto.

30 landen later: Senegal!

Sinds vrijdag staat de landenteller op 30, want de Defender van Julie & Bram bevindt zich in Senegal! Nadat de Belgen afgelopen donderdag de kaap van 60.000km afgewerkt hadden en na een wildcamp iets voor Kayes (in het zuidwesten van Mali), reden ze vrijdagochtend naar de Senegalese grens. Het papierwerk aldaar verliep prima, op de laatste stap na: het registreren en afdrukken van de visa-stickers. Wie het land in wil moet sinds juli van dit jaar immers over een indrukwekkende en gepersonaliseerde sticker beschikken. Maar bij gebrek aan stroom is dat een lastige zaak. Na vier uur wachten was de panne voorbij en nog eens een uur later het visum in orde.

Abonneren op RSS - Senegal