Berberse gastvrijheid

Julie & Bram hebben hun laatste week op Afrikaanse bodem ingezet, en wel met een portie gastvrijheid zoals je die in België zelden tegenkomt. Na twee prachtige dagen en nachten in de woestijn, kwamen ze vrijdagochtend een lokale bewoner tegen. De man kreeg zijn Toyota niet meer gestart en zat bovendien vast in het zand. De overlanders deden hun plicht en hielpen de man weer op weg, waarna ze verder koers zetten richting Tagounite.

Toen ze daar 3u later aankwamen, botsten ze per toeval opnieuw op de man. Die was zo blij dat hij er op stond dat Julie & Bram bij hem thuis een thee kwamen drinken: een aanbod dat de Belgen niet konden afwijzen. Toen de thee op was werd zelfs nog een heerlijk huisbereide tajine geserveerd... van een warm onthaal gesproken!

Vannacht sliepen Julie & Bram op een camping in Tagounite. Deze ochtend vertrokken ze daar voor een tweedaagse piste langs de Algerijnse grens. Zo zouden ze morgenavond in Merzouga moeten geraken. Van daaruit rijden ze dan noordwaarts richting Tanger.

Landen: 

Reacties

Dear Bram and Julie, I wish you all the luck for the final kilometers! It is almost exactly one year that we went a few miles together from Aswan to Sudan and I still remember those wonderful days. Greetings from Beirut Achim

Reactie toevoegen