Marokko

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Marokko. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Bye bye Africa

Mooie liedjes duren wél lang... Maar ook aan mooie liedjes komt een einde. Met pijn in het hart, en tegelijk met een Defender boordevol fantastische verhalen en ervaringen, hebben Julie & Bram zopas afscheid genomen van "ons aller-Afrika". Een boot brengt hen nu van Marokko naar Spanje, terwijl de overlanders terugblikken op 430 intense dagen op het zwarte continent. Vanaf nu zijn alle ogen gericht op de thuiskomst over exact 1 week.

UNESCO, voor de laatste keer

Met Meknès bezochten Julie & Bram vandaag het laatste werelderfgoed dat ze op deze wereldreis kruisten. Meknès is een van de vier koningssteden van Marokko en ligt op ongeveer 300km van Tanger, de plaats waar onze reizigers zaterdag de boot naar Europa zullen nemen.

Het voorbije weekend genoten de twee nog een laatste keer van het rode zand. Op een piste langs de Algerijnse grens kwamen Julie & Bram zondagmiddag Maria (Spanje) & Jaz (Engeland) tegen. Het koppel zwerft al een tijd door Afrika met hun omgebouwde camionette. Het bleken zeer sympathieke mensen te zijn, met als gevolg dat het viertal niet alleen samen te voet door de duinen klommen, maar ook de keukentafel deelden (in de warme camionette!).

Berberse gastvrijheid

Julie & Bram hebben hun laatste week op Afrikaanse bodem ingezet, en wel met een portie gastvrijheid zoals je die in België zelden tegenkomt. Na twee prachtige dagen en nachten in de woestijn, kwamen ze vrijdagochtend een lokale bewoner tegen. De man kreeg zijn Toyota niet meer gestart en zat bovendien vast in het zand. De overlanders deden hun plicht en hielpen de man weer op weg, waarna ze verder koers zetten richting Tagounite.

Toen ze daar 3u later aankwamen, botsten ze per toeval opnieuw op de man. Die was zo blij dat hij er op stond dat Julie & Bram bij hem thuis een thee kwamen drinken: een aanbod dat de Belgen niet konden afwijzen. Toen de thee op was werd zelfs nog een heerlijk huisbereide tajine geserveerd... van een warm onthaal gesproken!

De laatste 1.000 Afrikaanse kilometers

Nog amper 1.000km scheiden Julie & Bram van het Europese vasteland. Afgelopen weekend namen de reizigers alvast afscheid van de Sahara. Via de kust reden ze zondag naar Laâyoune, de grootste stad van de Westelijke Sahara die zich bevindt ter hoogte van het paradijselijke Tenerife en Gran Canaria. Maandag hielden ze er een grijze en winderige rustdag om plannen te smeden voor hun laatste 2 weken op Afrikaanse bodem.

Abonneren op RSS - Marokko