Change of plans

Julie & Bram hebben hun plannen gewijzigd en vandaag dan toch Caïro definitief verlaten. Vrijdag trokken ze al een eerste keer de hoofdstad uit in afwachting van vandaag, want door het offerfeest was alles er vier dagen gesloten. Ze reden de woestijn in en bleven daar tot gisterenochtend. Intussen namen ze de tijd om enkele indrukwekkende foto's van Libië te selecteren en de dagboekverhalen ervan klaar te stomen voor de site. Zondagnamiddag waren ze dan opnieuw in het Mayfair Hotel in Caïro en konden ze dit alles online zetten. Wie de foto's bekijkt en verhalen leest begrijpt al snel vanwaar de titel "Libië: land zonder regels" komt...

Vandaag werd een behoorlijk hectische dag. De Soedaneese ambassade bleek nog steeds dicht, maar op de Belgische ambassade konden Julie & Bram dan toch een "Letter of Invitation" krijgen (bij de reis van Bram & Francis in 2010 was dat onmogelijk). Met dat document kunnen onze reizigers normaal gesproken veel eenvoudiger aan een visum voor Soedan geraken en zou dat ook in Aswan (Zuid-Egypte) kunnen in plaats van in Caïro.

Voor een probleem met hun Egyptisch visum moesten ze dan weer naar de luchthaven. Nadien passeerden Julie & Bram nog langs de Carrefour voor het aanvullen van hun voorraad (alles om een week woestijn te overleven) waarna ze ten slotte via een "nightdrive" de hoofdstad voor goed verlieten. Ze bevinden zich nu op 65km ten zuidwesten van Caïro (voorbij de 6th of October City). Morgen trekken ze verder naar Bawiti Oase om van daaruit via Qasr Farafra en El Qars nog dieper de woestijn in te rijden, een zware en spannende tocht van bijna 1.300km.

Landen: 

Reactie toevoegen