Chimpansees

Wie al eens de Zoo van Antwerpen bezocht kent ze wel: de chimpansees. Maar mensapen zien lopen achter glas is nog net iets anders dan deze beesten spotten in hun échte biotoop. Julie & Bram, nog steeds in Oeganda en vergezeld van Bram's ouders, bezochten maandag de kratermeren rond Kibale en daarbij kon een indrukwekkende "chimpansee trekking" natuurlijk niet ontbreken. Dinsdag stond in het teken van een lange gravelroute en reden onze reizigers naar Masindi.

Op woensdag ging het dan verder naar Purongo, gelegen ten noorden van het Murchison Falls National Park dat vandaag bezocht werd. Dit park grenst aan het het Albertmeer, een van de grootste meren van Afrika en het meest noordelijke van de Grote Slenk. Naast talrijke dieren vind je er ook de Witte Nijl (voorloper van de Nijl, jawel!). Ook een boottochtje mocht dus niet ontbreken.

Morgen en overmorgen rijdt het viertal naar de hoofdstad Kampala. Zaterdagavond keren de ouders van Bram dan terug naar België. Julie & Bram leggen vervolgens in enkele dagen ongeveer 1.000km af om midden volgende week opnieuw in Igunga (Tanzania) aan te komen.

Landen: 

Reacties

Julie en Bram ik wens jullie een Zalig Paasfeest en ik wens jullie nog veel mooie dagen weken maanden jaren

Reactie toevoegen