Oeganda

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Oeganda. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Back in town

Iedereen is weer thuis. Bram's ouders vlogen op Pasen terug richting België, Julie & Bram arriveerden afgelopen dinsdag opnieuw in Igunga, hun Tanzaniaanse thuis. In 13 dagen en 3.667km werd een onvergetelijk bezoek aan Oeganda gebracht, met naast de talloze onherbergzame wegjes (doorgaans nog slechter dan die van Tanzania) ook en vooral enkele fantastische parken. De foto's van deze natuurpracht kan je intussen terugvinden in het foto-album!

Chimpansees

Wie al eens de Zoo van Antwerpen bezocht kent ze wel: de chimpansees. Maar mensapen zien lopen achter glas is nog net iets anders dan deze beesten spotten in hun échte biotoop. Julie & Bram, nog steeds in Oeganda en vergezeld van Bram's ouders, bezochten maandag de kratermeren rond Kibale en daarbij kon een indrukwekkende "chimpansee trekking" natuurlijk niet ontbreken. Dinsdag stond in het teken van een lange gravelroute en reden onze reizigers naar Masindi.

Birdnest

Julie & Bram zijn samen met Bram's ouders aangekomen in Oeganda! Na een tussenstop bij het dispensarium van Mwanzugi, de bananenboer en het weeshuis van Bukoba staken ze vrijdag de grens over in het noordwesten van Tanzania. Gisteren bezochten ze het Lake Bunyonyi (Zuid-Oeganda, op enkele kilometers van de Rwandese grens). Behalve een tochtje op het meer stond ook een wandeltocht van 10km op het programma. Bram's ouders mogen dan getrainde wandelaars zijn, door de hoogte (2.000m) en modderachtige route werd het toch een behoorlijk vermoeiende tocht. De geleverde inspanning werd echter ruimschoots gecompenseerd door een verblijf aan het prachtige Birdnest, een gastenverblijf uitgebaat door Vlamingen.

Bijna klaar voor Oeganda

Julie & Bram vertoeven intussen ruim twee maanden op Tanzaniaanse bodem, maar als alles volgens plan verloopt komt daar volgende week verandering in. Ze zullen dan het zuiden van Oeganda bezoeken samen met de ouders van Bram die gisteren in Mwanza arriveerden. Het is alweer bijna zes maanden geleden dat hun zoon in België vertrok; het hartelijke onthaal deed dan ook maar wat deugd - om nog te zwijgen van het Afrikaanse weer, met 30°C toch net een tikkeltje aangenamer dan de laatste Belgische winterdagen.

Abonneren op RSS - Oeganda