Daar is de woestijn weer

Het was van Namibië geleden, maar sinds zaterdag zitten Julie & Bram weer in het zand. Of nog: Mauritanië, het laatste visumland van deze wereldreis, is een feit! In tegenstelling tot andere overlanders, met weliswaar wat minder onderhandelervaring, slaagden de Belgen erin de grens over te steken mits het betalen van amper 10 euro smeergeld. De ontgoochelde en dus boze amb(e)t(ant)enaar namen ze er dan maar bij.

Via de Atlantische kust reed het duo nadien nog tot een wildcamp zo'n 100km ten zuiden van Nouakchott, de hoofdstad van Mauritanië. Gisteren trokken Julie & Bram 500km landinwaarts. Ze logeerden er één nacht in Atar, een stad midden in de woestijn. Vandaag ging het richting Chinguetti, een oude handelsstad die tot het werelderfgoed behoort omwille van zijn bijzondere architectuur. Vanavond zoeken de twee een desertcamp in de buurt.

Morgen zetten Julie & Bram terug koers naar het westen en staat een bezoek aan Fort Sarganne op het programma. Vanaf woensdagmorgen trekken ze dan samen met een ander Belgisch koppel naar Choum om vandaar in 2 nachten van oost naar west een off road track langs een spoorweg te volgen. Op die manier zouden ze ten laatste vrijdag in Nouadhibou moeten aankomen. Deze stad is meteen ook de toegangspoort tot de Westelijke Sahara. De komende twee weken wordt het dus weer zand bijten!

Reacties

Bram en Julie, Jullie behoren intussen duidelijk tot de ervaren africatrotters zo te horen ! We zijn er zeker van dat jullie doortocht doorheen de Westelijke Sahara daar ook weer een staaltje van zal zijn ! Veel succes en breng wat zand voor onze zandbak mee hé! Yuri, Liesbeth en the kids

Reactie toevoegen