De aanhouder wint

In een strijd tussen auto en mens heeft de Defender vandaag Julie & Bram laten winnen. Maar er was wel opnieuw een stevige portie bloed, zweet en centen voor nodig. Maandag reed het duo zoals voorzien naar de Landrovergarage in Windhoek om een nieuwe alternator aan te kopen. Het ding werd ter plaatse door onze reizigers op de motor gemonteerd. Dat lukte vrij vlot, maar toen ze de auto wilden starten bleek de startonderbreking plots stuk te zijn. Na wat zoeken kon een contactpunt opnieuw gesoldeerd worden, waarna de motor het weer deed.

Vervolgens konden Julie & Bram de autobrug van de garage gebruiken om zelf de olie, oliefilter, dieselfilter en luchtfilter te vervangen. De garagist merkte daarbij echter een kletterend geluid op, dat inderdaad sinds een drietal weken hoorbaar was maar verder geen hinder leek te geven. De man vermoedde dat de vacuümpomp hiervan de oorzaak was. Helaas hadden de reizigers deze al twee keer laten vervangen in Tanzania. Na wat testen bleek de pomp effectief het geluid te veroorzaken. Ook die werd dus vervangen. Moe, of eerder uitgeput, eindigden Julie & Bram hun dag in de backpackers van Windhoek.

Gisteren wilden het duo nog wat boodschappen doen, toen in de rit naar de winkel plots het kletterend lawaai alweer opdook, en ook het rempedaal versteende. Met enige frustratie stelden ze vast dat de splinternieuwe pomp het na 20km wederom voor bekeken hield (net als in Tanzania)... Waarop hun bewaarengel er zich blijkbaar mee moeide, want op weg naar de garage stopte het geratel even plots als het was gekomen, waarna ook de remmen weer normaal functioneerden. Uiteindelijk reden ze nog wat rond en kochten ze toch nog een extra dichting, zodat ze in het slechtste geval de oude vacuümpomp alsnog kunnen terugplaatsen (die dus nog werkt maar wel lawaai maakt).

Na de laatste to do's van vandaag (waaronder het online plaatsen van 24 foto's van Zambia en twee nieuwe foto's van de week) hebben Julie & Bram deze middag Windhoek verlaten. Met gekruiste vingers rijden ze nu recht naar Angola, waar ze vrijdag de grens hopen over te steken. Het Noorden weze gewaarschuwd: de Belgen komen eraan, kost wat kost!

Landen: 

Reactie toevoegen