Namibië

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Namibië. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

The Magic 21

Yes, they did it: sinds vrijdagmiddag is Angola, land 21 en zowat het moeilijkst te doorkruisen grondgebied van het Afrikaanse continent, een feit! Woensdagnamiddag vertrokken Julie & Bram uit Windhoek. 250km noordwaarts, in Otjiwarongo, vonden ze een supergezellige camping waar ze moederziel alleen genoten van een houtvuur en heerlijke openluchtdouche. Donderdag reden ze tot op 65km van de Angolese grens en overnachtten ze op een community campsite.

De aanhouder wint

In een strijd tussen auto en mens heeft de Defender vandaag Julie & Bram laten winnen. Maar er was wel opnieuw een stevige portie bloed, zweet en centen voor nodig. Maandag reed het duo zoals voorzien naar de Landrovergarage in Windhoek om een nieuwe alternator aan te kopen. Het ding werd ter plaatse door onze reizigers op de motor gemonteerd. Dat lukte vrij vlot, maar toen ze de auto wilden starten bleek de startonderbreking plots stuk te zijn. Na wat zoeken kon een contactpunt opnieuw gesoldeerd worden, waarna de motor het weer deed.

Windhoek... ook deel 2 :-(

Zo gaat dat: net als je denkt uit te kijken op enkele rustige dagen in het zonnetje, komen de donderwolken opzetten. Donderdag en vrijdag trokken Julie & Bram door het Khaudum Game Reserve. Het werden twee dagen in de wildernis met wildcamps tussen de olifanten. Toen een brik fruitsap uitliep in de koffer en een potje pesto de hobbelweg niet bleek te hebben overleefd, konden onze reizigers er nog om lachen. Maar toen zaterdag ook de alternator het begaf, was de pret er toch vanaf. Want, voor jan-met-de-pet, een alternator is het onderdeel van je auto dat je batterij oplaadt; in de gele Defender is het dan ook essentieel om de auto te kunnen starten, de frigo te koelen en andere elektriciteitsbronnen aan de praat te houden. Zonder alternator kan het duo simpelweg niet verder.

Namibia part 2

Omdat ze vreesden dat de visumaanvraag voor Angola langer op zou laten wachten, worden Julie & Bram nu even verplicht het rustig aan te doen. Het duo mag immers pas op maandag 19 augustus Congo-Brazzaville in. Julie & Bram besloten daarom om tot komende donderdag (8 augustus) op Namibische bodem te vertoeven. De (zo kort mogelijke) rit door Angola en DR Congo die daarop volgt zal dan eerder snel afgewerkt worden.

Victoria Falls

Na een succesvol bezoek aan Lusaka zijn Julie & Bram terug op weg naar de Afrikaanse westkust. Maar niet zonder eerst een bezoek te brengen aan de Victoria Falls, beter bekend als de breedste watervallen van Afrika. Met een lengte van 1.708m en een hoogte van ruim 100m stort daar elke minuut maar liefst 500 miljoen liter water naar beneden: een zeer indrukwekkend schouwspel, zo kunnen nu ook Julie & Bram bevestigen.

Nog eens 20.000km later

Door technische problemen was het alweer 6 maanden geleden dat de Huidige locatie-pagina van deze site een update kreeg. Maar 7 landen en meer dan 20.000km later is er goed nieuws: de eerste 287 dagen staan nu meter voor meter op de website! Wie dit alles graag in detail bekijkt, kan ook op Google Maps zelf terecht. Verder voegden Julie & Bram ook een nieuwe foto van de week toe: een beeld van het kortste en meest intense uur van hun wereldreis.

Botswana: check!

Julie & Bram hebben gisteren hun 19e land op deze wereldreis bereikt: Botswana! Dinsdag reden ze van Windhoek naar een onverwacht leuke camping vlak bij de Botswaanse grens. De daktent werd opengezet op amper 5m van een jachtluipaard en "gewoon" luipaard (die echter braafjes achter draad zaten). Gisteren konden ze dan zonder problemen de grens over.

Botswana, here we come

Aangezien Julie & Bram intussen echt wel élke hoek van Windhoek hadden gezien, hebben ze vandaag koers gezet naar Botswana. Zondag maakten ze nogmaals gebruik van het internet op de backpackers om twee nieuwe foto's van de week toe te voegen en kon er ook met het thuisfront nog eens uitgebreid geskyped worden.

Maandag konden ze dan eindelijk hun visum voor Congo-Brazzaville aanvragen en ontvangen. In de garage werd vervolgens nog even tevergeefs geprobeerd om een lekje in de dieseltank te herstellen. Nadat de rekening voor het groot onderhoud vereffend was, trokken onze reizigers naar de winkel voor de grootste inkopen van de komende maanden.

Foto's Zuidelijk Afrika

Na vijf dagen kamperen in de Landrover-garage zijn Julie & Bram weer in Windhoek-City. Gisteren kreeg de auto nog drie nieuwe banden (de vierde band fungeerde tot de klapband van twee weken geleden als reserveband; één van de oude voorbanden doet nu dienst als tweede reservewiel). Na de middag kon het duo hun visum voor DR Congo afhalen. Op de ambassade van Congo-Brazzaville hadden ze minder geluk, want de ambassadeur bleek al de hele week ziek. Julie & Bram blijven daarom tot maandag in Windhoek en hopen begin volgende week alsnog een visum voor Congo-Brazzaville te bemachtigen. Ten vroegste dinsdag zouden ze dan richting Botswana trekken.

Onderhoud en visa: niet voor dummies

Het was de voorbije week rustig op deze site, maar dat kan geenszins gezegd worden van Julie & Bram. Vooreerst was er het bezoek aan Etosha National Park, vorige week donderdag en vrijdag. Voor één keer bleek de werkelijkheid zo waar nog spectaculairder dan wat de reizigers in de BBC-reeks "Africa - The Kalahari" hadden gezien: rond de waterplassen zag het viertal duizenden dieren, van stokstaartjes, zebra's en springbokken over gemsbokken, olifanten, giraffen maar ook leeuwen, neushoorns en zélfs een jachtluipaard met haar drie jongen - hét dier waarvoor Bram al 8 jaar alle Afrikaanse parken afschuimt... Een nieuw hoogtepunt dus op deze reis en voor Fien & To de mooist denkbare afsluiter van hun vakantie.

Pagina's

Abonneren op RSS - Namibië