De laatste grote trek

Na 12 onvergetelijke dagen op de missiepost van Koutienso zijn Julie & Bram klaar voor het allerlaatste deel van hun wereldreis. De voorbije dagen gaven ze nog even alles om ook Mali weer wat mooier achter te laten dan ze het gevonden hadden. Terwijl Julie er foto's maakte van het dispensarium tekende Bram de plannen van een nieuw project van zuster Suzy.

Afgelopen woensdag maakte de twee overlanders kennis met drie Vlaamse bezoekers van FIFALA, een vzw die zuster Suzy helpt bij de realisatie van projecten in en rond San. Zij hadden ook een vervangstuk mee voor het kookvuur van Julie & Bram dat sinds enkele weken stuk was. Gisteren verfden onze reizigers nog snel 3 schoolborden, wasten ze de Defender (dat was alweer geleden van Zambia en dus geen overbodige luxe), en maakten een avondwandeling tussen de prachtige huisjes, waterputten en geitenkuddes van het dorp.

Vandaag nemen Julie & Bram afscheid van de andere Belgen en trekken ze naar Ségou. Daarmee start de laatste grote trek richting Europa. In Ségou hopen de twee nog een dagje te blijven en zo enkele internetformaliteiten te regelen. Vrijdag zouden ze dan de Senegalese grens oversteken.

Landen: 

Reacties

veel succes met jullie laatste loodjes.

Reactie toevoegen