Een dag uit het leven van Afrikaanse ambulanciers

De voorbije dagen trokken Julie & Bram van noord naar zuid, recht door Kenia. Nadat woensdag Lake Turkana de revue passeerden, reden ze donderdag door het Sibiloi National Park. Het park bracht weinig spektakel ("slechts 6 zebra's gezien"), maar dat werd nadien goed gemaakt met een mooie rit tot net buiten het park, waar ze samen met Chloé & Casper de verjaardag van Chloé vierden - mét 2 flessen rosé en versge(s)maakte chocomousse!

Vrijdag stond een zware graveldag op het programma die hen tot Loyangalani bracht (in het zuidoosten van Lake Turkana). Hoewel het er zeer warm was en de Defender op een idyllisch plekje naast het meer geparkeerd werd, maakte een strakke wind het geheel toch wat onaangenaam. Zaterdag verlieten ze Lake Turkana en trokken Julie & Bram verder richting Nairobi.

Wat hen zondag overkwam, kunnen we niet beter uitleggen dan met de woorden van Julie & Bram zelf: "Wat een dag! Wakker worden in de savanne tussen struisvogels. Blauwe lucht, heerlijk pannenkoekenontbijt. Dan prachtige rit. Stoppen in dorp (Barsaloi) en kerkkoor horen. Nadien op de koffie bij Colombiaanse nonnen. Vernemen dat er net een premature baby geboren werd die er slecht aan toe is. Dringend met moeder, grootmoeder en baby naar het hospitaal rijden. 45km en 2,5u over barslechte weg. Door de bush, over de bergen, door een rivier. Het halen en zó opgelucht zijn!"

Gisterenavond bereikten onze reizigers Marala. Intussen werd de huidige locatie-pagina trouwens aangevuld met de gps-tracks tot 3 december. Checken maar!

Landen: 

Reacties

Voor een Paar uren waren jullie vroedvrouw en dokter een dikke proficiat voor die mooie dag en tot het volgende schrijven

Reactie toevoegen