Kenia

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Kenia. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Foto's, verhalen en cijfers

Goed nieuws voor de thuisblijvers: nu Julie & Bram weer in Igunga zijn vonden ze de tijd om ons 10 indrukwekkende foto's van de week te bezorgen. Een beeld mag dan meer zeggen dan 1.000 woorden, met een paar goed geformuleerde zinnen erbij vertellen ze toch nog net iets meer. Verder kreeg ook de cijferpagina een update (een summiere samenvatting van 194 dagen onderweg zijn). Voor wie het graag wat uitgebreider ziet werden ten slotte de dagboekverhalen van Ethiopië toegevoegd.

4 maanden onderweg

Goed nieuws voor de liefhebbers van gedetailleerde kaarten: op de huidige locatie-pagina vind je nu de route van bijna 20.000km die Julie & Bram de afgelopen 4 maanden hebben afgelegd. De GPS-tracks tot en met 13 januari staan immers intussen online. Wie dit alles liever op een groot scherm bekijkt (wat handiger werkt om te scrollen), kan op Google Maps terecht.

Een 4x4: geen overbodige luxe in Afrika

Voor wie zich net als ons de voorbije weken heeft afgevraagd waarom aan de Landrover Defender in Kenia zo hard gesleuteld moest worden: het antwoord hierop is te vinden in onderstaande videomontage van Chloé & Casper, de twee Denen waarmee Julie & Bram door Zuid-Ethiopië en Noord-Kenia trokken. Via Laka Turkana, een prachtig stukje ongerept Afrika, maar in evenredige verhoudig ook en vooral via bij momenten wel erg lastige "wegen". Opgelet: niet voor bezorgde kijkers!

Je kan dit filmpje ook bekijken en downloaden via http://vimeo.com/57119892.

Vakantie op reis

Na een weekje in Igunga zijn Julie & Bram sinds gisteren "op vakantie". Aanleiding daartoe is het bezoek van Julie's ouders en twee tantes. Die kwamen maandagmiddag aan in Kilimanjaro International Airport (Noord-Tanzania). Na een fijne ontvangst reden ze allezes naar Arusha. Met een diner om 23u45 en een ontbijt om 6u30 werd het een goeie maar vooral korte nacht. Vandaag stond immers een bezoek aan het Tarangire National Park op het programma. De komende dagen is het de bedoeling ook nog Lake Manyara, Lake Natron en Ngorongoro Crater National Park aan te doen. Tegen zondag zou het zestal in Igunga moeten zijn.

Kila la heri kwa myaka mpya

Exact 100 dagen en ruim 17.000km na hun vertrek hebben Julie & Bram Tanzania bereikt! Vannacht sliepen ze in de bush rond Muheza. Vanochtend ontmoetten ze Lore & Bram (twee Leuvenaars die ze kennen uit de lessen Swahili en die van Zuid-Afrika naar het noorden aan het rijden zijn). Samen reden ze naar Lake Chala (op de grens met Kenia). Onderweg kochten ze nog één been van een geit en 10 halve liters bier. Inderdaad: 2013 zal er niet alleen redelijk Belgisch maar ook behoorlijk smakelijk ingezet worden (trouwens 2u voor we in België de champagne laten knallen).

Merry Christmas

Genoten van een regenachtige kerst in België? De kerstdag van Julie & Bram werd anders ook wel gesmaakt:

"Gaan zeilen met een dhow, snorkelen langs een rif. Vis barbecueën en lunchen op de boot. Naar een onbewoond eilandje varen. Wit strand en diepblauwe lucht. Zwemmen in een zee die alleen van ons lijkt te zijn. Terugzeilen bij zonsondergang en lokaal gaan eten in een restaurantje met zicht op zee... Merry Xmas! J&B."

On the road again

Het is gebeurd: de eerste lekke band is een feit. Afgelopen vrijdag reden Julie & Bram door Mariakani op zoek naar brood en groenten toen ze met hun rechterwiel in een putje langs de weg reden. Een simpel putje, zoals er in België pakweg in elke straat te vinden zijn, maar dus met een scheurtje in de band tot gevolg. Het is nu afwachten of het scheurtje hersteld kan worden; intussen komt één van de twee reservebanden goed van pas.

Per auto naar Kenia voor dummies

De afgelopen 90 dagen reden Julie & Bram al meer dan 15.000km. Door berg en dal, boven én onder de evenaar, via autosnelwegen maar vooral via woestijnen, rivierbeddingen en ander natuurgeweld. De volledige route, tot op de meter, kan je nu terugvinden op de Huidige locatie-pagina en op Google Maps.

Morgenvroeg vertrekken Julie & Bram samen met Esther & Jamie naar de kust om er samen Kerstmis te gaan vieren. Sneeuw zal er niet bij zijn, maar met de paradijselijke stranden wordt het voor hen toch een min of meer witte kerst... in zwembroek dan!

Groot onderhoud

Toegegeven, de berichtgeving was de voorbije dagen op z'n Afrikaans - geduld is een schone deugd, toch? - maar het wachten wordt beloond met nieuwe foto's van Soedan én Ethiopië. Hoe het intussen met onze reizigers gaat? Prima, zo blijkt! Na een indrukwekkende reis door Noord-Kenia reden Julie & Bram begin vorige week samen met Chloé & Casper naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Dinsdagavond parkeerden ze daar hun auto in de tuin van Jungle Junction, een backpackers die erg bekend staat bij overlanders.

Een dag uit het leven van Afrikaanse ambulanciers

De voorbije dagen trokken Julie & Bram van noord naar zuid, recht door Kenia. Nadat woensdag Lake Turkana de revue passeerden, reden ze donderdag door het Sibiloi National Park. Het park bracht weinig spektakel ("slechts 6 zebra's gezien"), maar dat werd nadien goed gemaakt met een mooie rit tot net buiten het park, waar ze samen met Chloé & Casper de verjaardag van Chloé vierden - mét 2 flessen rosé en versge(s)maakte chocomousse!

Pagina's

Abonneren op RSS - Kenia