Festa Angolano

We vermoeden dat Julie & Bram zopas een fles gekraakt hebben, want sinds vanavond zijn ze zowaar in het bezit van een Angolees visum - wellicht (of hopelijk) het moeilijkst te bemachtigen document in Afrikaans paperassenland. Na de rush voor het indienen van hun aanvraag afgelopen dinsdag, werd ook vandaag hun geduld nog eens stevig op de proef gesteld. Onze reizigers waren stipt om 11u op het appel, maar na 4u in de wachtzaal kwam één van de ambtenaren plots vragen of ze maandag niet opnieuw konden langskomen. Op de uitnodigingsbrief van de Belgische ambassade in Angola stond immers dat Julie & Bram het land pas op 1 augustus zouden aandoen. Nadat de twee duidelijk maakten dat ze tegen dan nog 2.000km door Namibië moeten reizen, droop de man met een lang gezicht weer af.

Een uur later kwam dan de vrolijke melding dat iedereen mocht terugkomen over een week. Gelukkig vervolgde de receptioniste met een "not you, you please wait", starend naar de teleurgestelde blik op het gezicht van onze Belgen. Hun oeverloos geduld werd beloond, want na vijf en half uur kregen Julie & Bram zowaar hun paspoort terug, mét visum!

Het duo kan nu de reis dus verder zetten zoals voorzien. Vannacht blijven ze nog een nachtje op de camping in Lusaka. Morgenvoormiddag worden er nog wat praktische zaken geregeld en inkopen gedaan; nadien rijden Julie & Bram weer naar het zuid-westen. Zaterdagmiddag zouden ze dan in Livingstone moeten zijn alwaar ze zondag de wereldberoemde Victoria Falls gaan bezoeken. In de komende maanden loopt de route dan normaal door Namibië, Angola, DR Congo, Congo-Brazzaville, Gabon, Kameroen, Nigeria, Benin, Togo, Burkina Faso, Mali, Senegal, Mauritanië, Westelijke Sahara en Marokko. De ultieme deadline om vòòr kerstmis (2013 voor alle duidelijkheid) thuis te zijn blijft dus overeind.

Ook nog goed nieuws voor de thuisblijvers trouwens, want sinds vandaag staan 79 lucht- en landfoto's van Botswana op de site. Geniet ervan!

Landen: 

Reacties

reuze dat het gelukt is en ja geduld en vriendelijkheid zijn toch hun sterke punten. nu zou ik wel daar willen zijn want ik denk dat Namibië wondermooi is. mooie tijd daar voor onze Afrika reizigers. geboortekaartje in jullie brievenbus van Mona van Bram en Adinda dikke bees tante Det.
Ik blijf hier dagelijks de updates volgen en kan echt niet wachten om zelf te vertrekken.

Reactie toevoegen