Zambia

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Zambia. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Victoria Falls

Na een succesvol bezoek aan Lusaka zijn Julie & Bram terug op weg naar de Afrikaanse westkust. Maar niet zonder eerst een bezoek te brengen aan de Victoria Falls, beter bekend als de breedste watervallen van Afrika. Met een lengte van 1.708m en een hoogte van ruim 100m stort daar elke minuut maar liefst 500 miljoen liter water naar beneden: een zeer indrukwekkend schouwspel, zo kunnen nu ook Julie & Bram bevestigen.

Nog eens 20.000km later

Door technische problemen was het alweer 6 maanden geleden dat de Huidige locatie-pagina van deze site een update kreeg. Maar 7 landen en meer dan 20.000km later is er goed nieuws: de eerste 287 dagen staan nu meter voor meter op de website! Wie dit alles graag in detail bekijkt, kan ook op Google Maps zelf terecht. Verder voegden Julie & Bram ook een nieuwe foto van de week toe: een beeld van het kortste en meest intense uur van hun wereldreis.

Festa Angolano

We vermoeden dat Julie & Bram zopas een fles gekraakt hebben, want sinds vanavond zijn ze zowaar in het bezit van een Angolees visum - wellicht (of hopelijk) het moeilijkst te bemachtigen document in Afrikaans paperassenland. Na de rush voor het indienen van hun aanvraag afgelopen dinsdag, werd ook vandaag hun geduld nog eens stevig op de proef gesteld. Onze reizigers waren stipt om 11u op het appel, maar na 4u in de wachtzaal kwam één van de ambtenaren plots vragen of ze maandag niet opnieuw konden langskomen. Op de uitnodigingsbrief van de Belgische ambassade in Angola stond immers dat Julie & Bram het land pas op 1 augustus zouden aandoen. Nadat de twee duidelijk maakten dat ze tegen dan nog 2.000km door Namibië moeten reizen, droop de man met een lang gezicht weer af.

20 landen later: Zambia!

De teller staat op 20, want gisteren hebben Julie & Bram hun 20ste land bereikt! Afgelopen weekend reden onze reizigers rond de zoutpannen in het noorden van Botswana. Het werd een bijzonder stoffige maar tegelijk ook heel fijne ervaring, want langs een jagerspad op 20m van de grens van Zimbabwe kwam het duo opnieuw enkele wilde olifanten, giraffen en impala's tegen. Eindbestemming zondag was Kasane, vlakbij het vierlandenpunt (Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia) en nabij de Victoria Falls.

Abonneren op RSS - Zambia