Foto's, visa, regen en muggen

Ziezo, tijdens het verzamelen van verschillende visa vonden Julie & Bram ook wat tijd om drie nieuwe foto's van de week op deze site te zetten. Drie beelden, drie verhalen. Geniet ervan!

Voor het eerst sinds Capetown mochten onze overlanders vanochtend nog eens ervaren hoe regen voelt. Nochtans was het gisteren overdag maar liefst 34°C. Julie & Bram zochten daarom wat verkoeling op aan de "watervallen" (chutes) van de Congorivier, 5km ten westen van Brazzaville. Al die warmte trekt natuurlijk ook muggen aan, die bijgevolg elke avond in gigantische hoeveelheden opduiken. Met op elke voet al minstens 30 zéér jeukende muggenbeten tot gevolg... Gelukkig kunnen de twee de muggen wel nog uit de daktent houden.

Vanochtend mochten de Belgen hun paspoorten gaan ophalen op de Nigeriaanse ambassade. Dat visum is dus in orde. Nadien liep het duo naar de ambassade van Gabon voor de volgende aanvraag. Normaal gezien is ook die administratie morgennamiddag rond, waarna Julie & Bram onmiddellijk naar de ambassade van Kameroen trekken om ook daarvoor een visum te regelen. Met deze visa op zak kunnen de reizigers alweer meer dan 3.000km dichter bij België staan.

Reactie toevoegen