Congo-Brazzaville

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Congo-Brazzaville. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

N° 24: Gabon

En hop, alweer een land verder: sinds maandag bevinden Julie & Bram zich in Gabon! Om daar te geraken waren ze zondag uit Brazzaville vertrokken. Samen met Thomas & Andreas (de 23-jarige Zwitser en 46-jarige Duitser) reden ze 420km noordwaarts, tot net vòòr Oyo. Daar zetten ze de daktent op naast een auberge. Klinkt idyllischer dan het was, want naast het gebouw draaide een stroomgenerator op volle toeren om de lokale bevolking te kunnen voorzien van een gezellige tv-avond.  Met rond 21u30 nog 28°C werd het bovendien een ietwat lastige nacht.

Issued by Brazzaville

Puike prestatie van de Belgische overheid: sinds gisteren beschikken Julie & Bram over een nieuw internationaal paspoort, "amper" 9 dagen na hun aanvraag en dus een pak sneller dan de twee weken waarvoor ze gewaarschuwd werden. Onze Belgen bedankten de ambassade voor de ijverige administratie dan ook met een vers geprint fotokaartje waarop hun gele Defender blinkt. De nieuwe paspoorten, uitgegeven door Brazzaville in plaats van Leuven, werden meteen afgegeven op het consulaat van Benin. Morgen zouden de documenten voor Benin in orde moeten zijn. Hun oude paspoorten (met nog een vijftal vrije pagina's), zijn intussen voorzien van de nodige stempels en stickers om door Gabon en Nigeria te rijden, en als alles goed gaat is vandaag ook het visum voor Kameroen een feit.

Foto's, visa, regen en muggen

Ziezo, tijdens het verzamelen van verschillende visa vonden Julie & Bram ook wat tijd om drie nieuwe foto's van de week op deze site te zetten. Drie beelden, drie verhalen. Geniet ervan!

333 dagen later

Goed nieuws voor de liefhebbers van kaarten: de pagina met huidige locatie kreeg nog eens een update en bevat nu 51.887km route van de afgelopen 333 dagen. Wie het liever wat groter ziet, kan hiervoor ook op Google Maps terecht. En wie meer van cijfers houdt, moet beslist surfen naar de cijferpagina, waar je onder andere kan zien dat Julie & Bram de voorbije 11 maanden al voor 6.436,74 liter aan diesel getankt hebben en dus gemiddeld bijna 20 liter diesel/dag oprijden...

Achterpoortje

Dat de Belgische administratie soms een raar beestje is, konden Julie & Bram deze week nog eens aan de levende lijve ondervinden. Het duo is dinsdag goed aangekomen in hoofdstad Brazzaville. Daar mogen ze gratis kamperen op de parking van een hotel, en dat is goed nieuws, want het lijkt erop dat onze reizigers er nog tot eind deze maand zullen vastzitten. De internationale paspoorten van Julie & Bram zijn immers bijna volgestempeld, en in West-Afrika zetten ze blijkbaar graag veel en grote stempels. Met nog minstens 7 visa-aanvragen in het verschiet zullen de resterende pagina's dus niet volstaan.

Van Belgisch naar Frans Congo

Het gaat vooruit op de landenteller, want met Congo-Brazzaville is land 23 sinds vandaag een feit! Afgelopen vrijdag hadden Julie & Bram een leuke ontmoeting met een Italiaan die tandprotheses maakt in het dispensarium van Songololo. Nadien reden ze naar een missiepost met West-Vlaamse zusters in Kisantu. Het werden twee supergezellige dagen, met een uitgebreid bezoek aan het hospitaal, verse pistolets en bier op tafel, en 's avonds een uitgebreide dia-avond.

Abonneren op RSS - Congo-Brazzaville