Groeten uit... Yaoundé

Julie & Bram zijn aangekomen in Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen. Zaterdagavond overnachtten ze eerst nog naast het huis van een oud vrouwtje, en sinds zondagmiddag verblijven ze samen met Thomas & Andreas dus op een soort camping in Yaoundé. Aangezien het alweer 7 dagen geleden was dat het viertal nog kon douchen genoten ze maar wat van hun opfrisbeurt en pannenkoeken op een verder rustige zondagnamiddag.

Vanochtend trokken Julie & Bram naar het consulaat van Burkina Faso met de bedoeling om er hun visum voor dat land aan te vragen. Maar blijkbaar is de kostprijs hiervoor in Kameroen met 75 euro bijna het dubbele dan deze in Cotonou (Benin). Ze lieten het visum dus links liggen en zullen de aanvraag uitstellen tot Benin. In de namiddag gingen de Belgen op zoek naar een rivettenpomp om de aluminiumplaten van hun Landrover weer wat aan elkaar te bevestigen; hier en daar losten deze verbindingspunten immers tijdens de voorbije 50.000km.

Voorts kijken de reizigers vooral uit naar Benin en Burkina Faso. De lokale bevolking van Kameroen blijkt namelijk niet de meest vriendelijke van Afrika en Nigeria belooft volgens Thomas al niet veel beter te zijn. We zullen zien!

Over zien gesproken: sinds vandaag staat alweer een nieuwe foto van de week te pronken op deze site.

Landen: 

Reactie toevoegen