Kameroen

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Kameroen. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Africa 365

Exact 1 jaar geleden begonnen Julie & Bram aan hun avontuur. 365 dagen later staan de twee in Nigeria, en werd hun verjaardag gevierd met de allerlaatste Callebaut-chocolade die al ruim 55.000km in hun Defender vertoeft. Helaas niet ìn, wel nààst het Sheraton Hotel van Abuja, de hoofdstad van Nigeria.

Afgelopen vrijdag waren de Belgen samen met Thomas en Andreas, gezien het zware onweer van donderdagavond, al bij al vrij vlot aan de grens geraakt van het 26ste land in deze wereldreis. Van daaruit reden ze in twee dagen en 700km over Afrikaans asfalt (op vlak van putten in de verste verte nog niet te vergelijken met onze wegen) richting hoofdstad. Onderweg passeerden enkele stevige regenbuien maar vooral ook heel wat bijzonder vriendelijke Nigerianen.

Schildpad

De afgelopen dagen trokken Julie & Bram samen met Thomas & Andreas naar het noordwesten van Kameroen. Hoewel ze maandag besloten hadden om de aanvraag van een visum voor Burkina Faso uit te stellen (wegens te duur), kwamen ze dinsdag op dat idee terug. Op die manier hoeven ze immers geen drie dagen in Cotonou (Benin) te wachten. In Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen, was het papierwerk voor dit visum zowaar in 30 min in orde: wellicht een Afrikaans record. Met de nieuwe visa op zak vertrok het viertal dinsdagmiddag uit de hoofdstad. 180km noordelijker werden ze vriendelijk ontvangen op een Zwitserse missiepost in Ndiki.

Groeten uit... Yaoundé

Julie & Bram zijn aangekomen in Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen. Zaterdagavond overnachtten ze eerst nog naast het huis van een oud vrouwtje, en sinds zondagmiddag verblijven ze samen met Thomas & Andreas dus op een soort camping in Yaoundé. Aangezien het alweer 7 dagen geleden was dat het viertal nog kon douchen genoten ze maar wat van hun opfrisbeurt en pannenkoeken op een verder rustige zondagnamiddag.

Cameroon: rain is all you need

Nog enkele dagen en Julie & Bram zijn een volledig jaar op wereldreis door Afrika. In dat opzicht werd het hoog tijd om ook eens een écht regenseizoen mee te maken, iets waar Kameroen (jawel, nummer 25 is een feit!) lijkt in uit te blinken. En dus ploeteren onze reizigers al de hele week met een bruine Defender door de modder.

Abonneren op RSS - Kameroen