Groot onderhoud

Toegegeven, de berichtgeving was de voorbije dagen op z'n Afrikaans - geduld is een schone deugd, toch? - maar het wachten wordt beloond met nieuwe foto's van Soedan én Ethiopië. Hoe het intussen met onze reizigers gaat? Prima, zo blijkt! Na een indrukwekkende reis door Noord-Kenia reden Julie & Bram begin vorige week samen met Chloé & Casper naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Dinsdagavond parkeerden ze daar hun auto in de tuin van Jungle Junction, een backpackers die erg bekend staat bij overlanders.

Omdat de eigenaar er ook een garage uitbaat, was dit de plek bij uitstek voor een onderhoud. En dat onderhoud was blijkbaar meer dan welkom, want al vlug kwamen verschillende gebreken aan het licht. In drie dagen tijd werden een pak onderdelen vervangen: de dieseltank (was een gaatje in geroest), steekassen links en rechts achteraan (waren nog niet stuk maar wel al wat uitgesleten), sealings rond steekassen/bearings achteraan, remblokjes achteraan, remleiding linkerachterwiel, bushes radiusarmen vooraan, bushes achteras,... Ten slotte werden ook de de remschijven bijgeslepen.

Met een licht geplunderde portefeuille konden Julie & Bram zaterdagnamiddag Nairobi verlaten. Daarop reden ze naar Maungu (tussen Voi en Mombasa, in het zuidoosten van Kenia). Daar ontmoetten ze Esther, een vriendin van Julie. Esther woont er aan de rand van het Tsavo East National Park, samen met haar Britse vriend Jamie die werkt voor Wildlife Works. Julie & Bram verblijven er in een gastenkamer "die meer weg heeft van een honeymoonsuite dan van een slaapkamer". En alsof dat nog niet genoeg is, blijkt Jamie ook nog eens een fantastische kok!

Ook de komende dagen zullen ze bij Esther & Jamie verblijven. Ze zouden van de gelegenheid gebruik willen maken om de auto grondig te kuisen (geen overbodige luxe want in de Defender begint het stilaan op een woestijn te lijken). Komend weekend zouden ze dan samen naar de paradijselijke stranden van Diani Beach of Lamu reizen om er samen met Esther & Jamie Kerstmis te vieren. Tegen oudejaar proberen Julie & Bram dan weer Lore & Bram te ontmoeten, twee Vlamingen die Bram kent uit de Leuvense lessen Swahilli en die van Zuid-Afrika naar België aan het rijden zijn. Een weekje later zijn arriveren ze dan bij pater Bolle in Ingunga. Insjallah!

Landen: 

Reacties

Bram en jullie ik wens jullie alvast een fijne kerst en het allerbeste in het nieuwe jaar 2013
Julie en Bram , EEn Zalig Kerstfeest, en niets wat je in de winkel koopt maar dat ,wat je stilletjes hoopt dat wens ik jullie voor 2013. iK wens jullie een mooie aankomst.I
daag, nu komen jullie toch stilaan echt dicht bij Tanzania en zoals ik lees gaan jullie met een bijna "nieuwe" defender aankomen!! ook wel tof dat jullie kerst en oudjaar kunnen vieren samen met vertrouwden en ja wij beginnen ook w, el echt af te tellen het komt met krasse schreden naderbij de datum dat we vliegtuig inkruipen. heel veel liefs tante Det

Reactie toevoegen