Issued by Brazzaville

Puike prestatie van de Belgische overheid: sinds gisteren beschikken Julie & Bram over een nieuw internationaal paspoort, "amper" 9 dagen na hun aanvraag en dus een pak sneller dan de twee weken waarvoor ze gewaarschuwd werden. Onze Belgen bedankten de ambassade voor de ijverige administratie dan ook met een vers geprint fotokaartje waarop hun gele Defender blinkt. De nieuwe paspoorten, uitgegeven door Brazzaville in plaats van Leuven, werden meteen afgegeven op het consulaat van Benin. Morgen zouden de documenten voor Benin in orde moeten zijn. Hun oude paspoorten (met nog een vijftal vrije pagina's), zijn intussen voorzien van de nodige stempels en stickers om door Gabon en Nigeria te rijden, en als alles goed gaat is vandaag ook het visum voor Kameroen een feit.

Wellicht zullen Julie & Bram daarom zondag al Brazzaville verlaten. Ze reizen dan in 3 à 4 weken naar Benin, al valt nog af te wachten wat de impact is van het regenseizoen in Gabon en Kameroen. De kans is groot dat het duo daarbij samen met Thomas & Andreas zullen rondtrekken. Thomas is de 23-jarige Zwitser die onze overlanders vorige week ontmoetten, Andreas zijn 46-jarige Duitse co-piloot die dinsdag per vliegtuig in Brazzaville landde. Gisterenavond hebben ze samen gegeten en beslist om zondag alvast samen te vertrekken. Ze zouden dan eerst noordwaarts (tot in Oyo) en nadien naar het westen (richting Leconi en Franceville in Gabon) rijden.

Ook voor de thuisblijvers is er goed nieuws: Julie & Bram konden de voorbije dagen 31 nieuwe foto's van Namibië, 41 beelden van Angola en nog eens 66 van DR Congo uploaden. Veel kijkplezier!

Reactie toevoegen