Mozambique van noord tot zuid

Met nog een 500-tal kilometers te gaan komt Zuid-Afrika stilaan in zicht. De afgelopen week trokken Julie & Bram vanuit Nampula in het noorden van Mozambique via de kustlijn naar het zuiden. Zondag hadden ze daarbij in de buurt van Inhaminga een ietwat ongelukkige keuze voor een wild camp gemaakt, want na een korte verkenning bleken ze in een ontmijningszone te zitten. De burgeroorlog die daar tussen 1977 en 1992 heeft gewoed laat blijkbaar nog steeds zijn sporen na... Uiteindelijk werd het daarom een nachtje aan de spoorweg in het midden van een woud.

Maandag reden onze reizigers door naar Beira, de tweede grootste stad van dit land. Met veel plezier maakten ze hiervan gebruik om nog eens stevige inkopen te doen (dat was immers al geleden van Nairobi in Kenia). Julie & Bram waren dan ook vooral verbaasd over het immense aanbod en genoten 's avonds maar wat van een echte spaghetti mét vlees én kaas! Ze brachten nadien de nacht door naast een kerkje in Revue.

Dinsdag reisden Julie & Bram door naar Vilanculo, waar ze woensdag en donderdag ook bleven. Naast wat praktisch geregel maakten ze ook tijd om een nieuwe Foto van de week online te zetten. Einddoel vandaag was Tofo Beach, een idyllische kuststad aan de Indische Oceaan en een trekpleister voor duikers.

Landen: 

Reactie toevoegen