Nummer 7: Egypte

Het mag al eens vooruit gaan, moeten Julie & Bram gedacht hebben, en daarom namen ze gisteren "de langste rechtdoorweg uit hun leven" (380km recht op recht!). Behalve een zee aan woestijnzand was er dan ook weinig te zien... Die route bracht hen uiteindelijk in Tobruk, in het noordoosten van Libië, waar ze door een vriend van Nasr werden onthaald. Hij had Julie & Bram graag enkele dagen rond gegidst in de buurt, maar onze trekkers hadden al andere plannen voor vandaag: Egypte!

En dat je maar beter uitgeslapen aan de grens kan staan, werd vanmiddag duidelijk: niet minder dan drieënhalf uur - en een hoop chaos - waren nodig om de wellicht langste papierwinkel tot in Tanzania in orde te krijgen. Maar met moed en doorzettingsvermogen is het hen toch gelukt: het zevende land is een feit! 30km voorbij de grens zetten Julie & Bram hun Defender aan de kant om er te overnachten in de tent. Morgen trekken ze verder richting Cairo.

Landen: 

Reacties

weer een grens voorbij en wat dichter bij Tanzania , houden zo en verder zonder problemen met gastvrije en vriendelijke arabische ontmoetingen. liefs tante det
groetjes uit herent aan de moedige zandklievers

Reactie toevoegen