Oerwoud

Met het zicht op wat allicht het zwaarste stuk route van (West-)Afrika wordt, genoten Julie & Bram afgelopen weekend nog even van de geneugten die je in een hoofdstad als Libreville vindt. Vrijdagochtend waren ze daar toegekomen. Terwijl Thomas & Andreas de ontkoppelingsplaat van hun Mercedesbusje vervingen (die was compleet kapot na een stukje wilde gravel op donderdag), gingen de Belgen op zoek naar twee nieuwe bouten voor de stuurstang van hun Landrover. Na 4u zoeken, 45 minuten wachten en 7 winkels vonden ze uiteindelijk de juiste bouten, en kregen die dan nog gratis ook!

Vrijdagnamiddag zochten ze Marco op, een Braziliaan die al 18 jaar in Libreville woont en werkt voor een bedrijf dat met vrachtbakken op de Gabonese rivieren vaart. Thomas had de man vorig jaar leren kennen en bleek dan ook terecht aan te sturen op een nieuw bezoekje: na 5 dagen genoten de overlanders van een douche terwijl de man in kwestie de barbecue voorbereidde, de whiskey bovenhaalde en hen een snelle internetlijn aanbood. Met je gat in de boter vallen, heet dat dan.

Zaterdag maakte Bram gebruik van de relatief goede internetverbinding om de bouwplannen van een kleuterschool in Mwanzugi naar Igunga door te sturen. 's Middags gingen ze samen met Marco en zijn vrouw eten in Cap D'Estuaria, het noordelijkste puntje van het schiereiland in het verlengde van Libreville. Normaal zouden ze daar ook even gaan zwemmen, maar dat plan werd opgeborgen toen de miezerregen opdook.

Na een rust- en Skypedagje op zondag werden gisteren de laatste voorbereidingen getroffen voor een nieuwe rit dwars door het oerwoud. Thomas & Andreas lieten hierbij nog snel hun 6 banden vervangen. Nadien vertrok het viertal richting noorden. Bedoeling is om een gravelroute langs de grens met Equatoriaal-Guinea te volgen en zo in twee dagen en nachten naar de Kameroense grens te rijden. Morgen zouden ze dan via een stuk asfalt, met naar verluid zéér veel putten, de grens oversteken. Ook delen van Kameroen en Nigeria beloven omwille van het regenseizoen bijzonder zwaar te worden.

Thuisblijvers kunnen intussen trouwens genieten van een nieuwe foto van de week en een foto-album over Congo-Brazzaville. Veel lees- en kijkplezier!

Landen: 

Reacties

hehe Bram & Julie misschien wat onregelamtig maar toch zeer geregeld klikken we op deze favoriet om te volgen waar jullie zitten... en naar de foto's te kijken natuurlijk. we zijn wat later dan gewoonlijk in verlof en nu nog een weekje thuis na twee weekjes in de franse alpen (voor ons al wat avontuur...) nu zaterdag met heel de familie bijeen voor de trouw van Astrid & Pieter waar we jullie (weer) zullen missen (maar geen nood jullie zijn toch al ver over half weg niet?) dike bees uit Aaigem!!

Reactie toevoegen