Gabon

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Gabon. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

Cameroon: rain is all you need

Nog enkele dagen en Julie & Bram zijn een volledig jaar op wereldreis door Afrika. In dat opzicht werd het hoog tijd om ook eens een écht regenseizoen mee te maken, iets waar Kameroen (jawel, nummer 25 is een feit!) lijkt in uit te blinken. En dus ploeteren onze reizigers al de hele week met een bruine Defender door de modder.

Oerwoud

Met het zicht op wat allicht het zwaarste stuk route van (West-)Afrika wordt, genoten Julie & Bram afgelopen weekend nog even van de geneugten die je in een hoofdstad als Libreville vindt. Vrijdagochtend waren ze daar toegekomen. Terwijl Thomas & Andreas de ontkoppelingsplaat van hun Mercedesbusje vervingen (die was compleet kapot na een stukje wilde gravel op donderdag), gingen de Belgen op zoek naar twee nieuwe bouten voor de stuurstang van hun Landrover. Na 4u zoeken, 45 minuten wachten en 7 winkels vonden ze uiteindelijk de juiste bouten, en kregen die dan nog gratis ook!

Evenaar

Na 9 maanden op het zuidelijk halfrond is de reis van Julie & Bram een mijlpaal rijker. Gisteren staken onze reizigers immers de evenaar over: een enigszins weemoedige vaststelling dat het einde van dit avontuur stilaan in zicht is - al is "stilaan", met nog 3 maanden te gaan, uiteraard een relatief begrip.

Dinsdag reden ze, nog steeds samen met Thomas & Andreas, naar Franceville waar ze konden overnachten op de parking van een hotel. Woensdag ging het dan recht door het indrukwekkende oerwoud van Centraal-Gabon. Gisteren trok het viertal verder richting het noordoosten, om de dag te eindigen met een wildcamp in een zandgroeve 60km voor Libreville. Vandaag zouden ze dan de hoofdstad van Gabon aandoen.

N° 24: Gabon

En hop, alweer een land verder: sinds maandag bevinden Julie & Bram zich in Gabon! Om daar te geraken waren ze zondag uit Brazzaville vertrokken. Samen met Thomas & Andreas (de 23-jarige Zwitser en 46-jarige Duitser) reden ze 420km noordwaarts, tot net vòòr Oyo. Daar zetten ze de daktent op naast een auberge. Klinkt idyllischer dan het was, want naast het gebouw draaide een stroomgenerator op volle toeren om de lokale bevolking te kunnen voorzien van een gezellige tv-avond.  Met rond 21u30 nog 28°C werd het bovendien een ietwat lastige nacht.

Abonneren op RSS - Gabon