On the road again

Het is gebeurd: de eerste lekke band is een feit. Afgelopen vrijdag reden Julie & Bram door Mariakani op zoek naar brood en groenten toen ze met hun rechterwiel in een putje langs de weg reden. Een simpel putje, zoals er in België pakweg in elke straat te vinden zijn, maar dus met een scheurtje in de band tot gevolg. Het is nu afwachten of het scheurtje hersteld kan worden; intussen komt één van de twee reservebanden goed van pas.

Vorige week werden opnieuw heel wat uren aan de Defender gesleuteld. Bij het binnenrijden van Wildlife Works, de organisatie waarvoor Jamie werkt, hadden Julie & Bram gemerkt dat iets kraakte wanneer ze met een voorwiel in een putje of richel reden. Samen met de mechaniekers van van van Wildlife Works hebben ze lang naar de oorzaak gezocht, helaas zonder resultaat. Er werd dan maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om de voorste schokdempers te vervangen door "heavy duty gasschokdempers" (één van beide lekte immers olie) en om een nieuwe dieselfilter te steken.

Afgelopen vrijdag zijn onze reizigers dan toch alleen vertrokken richting Lamu, een idyllisch eiland 350km ten noorden van hoofdstad Mombassa. Esther & Jamie wilden liever eerst naar Diana Beach en nadien naar Lamu, maar voor Julie & Bram was de omgekeerde volgorde praktischer. Na een tussenstop in Mida Ecocamp (Malindi), waar ze zaterdag een rustdagje inlasten om dagboekverhalen te schrijven, hebben ze gisteren normaal de overzetboot naar Lamu genomen. Zonder Defender, want op het hippie-eiland zijn auto's verboden.

Dinsdag of woensdag rijden Julie & Bram weer zuidwaarts. Met nog een tussenstop aan Diana Beach zouden ze oudejaar dan vieren met Lore & Bram, twee Leuvenaars die ze kennen uit de Swahililes.

Landen: 

Reacties

Beste Julie en Bram, Een onvergetelijke Kerst gewenst. Nog 20 keer slapen en we komen mee genieten van dat Afrcaans avontuur. Prettige eindejaarsfeesten en een gelukkig 2013.

Reactie toevoegen