Onderhoud en visa: niet voor dummies

Het was de voorbije week rustig op deze site, maar dat kan geenszins gezegd worden van Julie & Bram. Vooreerst was er het bezoek aan Etosha National Park, vorige week donderdag en vrijdag. Voor één keer bleek de werkelijkheid zo waar nog spectaculairder dan wat de reizigers in de BBC-reeks "Africa - The Kalahari" hadden gezien: rond de waterplassen zag het viertal duizenden dieren, van stokstaartjes, zebra's en springbokken over gemsbokken, olifanten, giraffen maar ook leeuwen, neushoorns en zélfs een jachtluipaard met haar drie jongen - hét dier waarvoor Bram al 8 jaar alle Afrikaanse parken afschuimt... Een nieuw hoogtepunt dus op deze reis en voor Fien & To de mooist denkbare afsluiter van hun vakantie.

Zaterdag reden de Belgen in meer dan 500km terug naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Met een zeldzaam restaurantbezoek werd er getoast op 3 onvergetelijke weken samen. Na het afscheid op zondag begon maandag een nieuwe week vol onderhoudswerken. In een lokale Landrover-garage werden de transfer- en gearbox van onder de auto gehaald (omdat er de laatste weken wat olie uit lekte) en werd een dichting van de waterpomp vervangen.

Dinsdag gingen Julie & Bram samen met garagist John in Windhoek op zoek naar een firma die de transferbox kon uitboren en werd een nieuwe koppelingsplaat geplaatst. Woensdag kon de transferbox opnieuw gemonteerd worden en werden ook een dichting aan het motorblok en "de triangular mountings van de achterste radius arms" vervangen (van Chinees gesproken...). Sinds vanavond heeft het duo weer een Defender met werkende versnellingsbak en motor.

Intussen werd ook werk gemaakt van enkele visa. Morgen mogen onze reizigers hun visum van DR Congo ophalen en zullen ze de visa voor Congo-Brazzaville aanvragen. Het visum van Angola blijft echter een hoofdbreker. Ondanks een uitnodigingsbrief van de Belgische ambassadeur in Angola weigert het Angolese Ministerie van Buitenlandse Zaken een visum af te leveren. Het plan is voorlopig om dit visum over enkele weken nogmaals aan te vragen in Lusaka (Zambia), maar of dat zal lukken is zéér de vraag. En zonder Angolees visum moeten Julie & Bram door een lang en gevaarlijk stuk van DR Congo... To be continued.

In elk geval: morgenmiddag zou het auto-onderhoud erop moeten zitten. Dit weekend rijden onze trippers dan via Gobabis naar het oosten met de bedoeling om maandag de grens met Botswana over te steken. Nadien zijn Zimbabwe en Zambia aan de beurt.

Landen: 

Reactie toevoegen