Onderhoud in Kaapstad

Julie & Bram vertoeven sinds zaterdagavond in Kaapstad. Bij hun aankomst was het grijs en regenachtig, maar de fijne ontvangst van Flore & Olivier (een Nederlands koppel die Bram & Francis leerden kennen in Noord-Afrika toen ze in 2010 al eens een Defender naar Tanzania reden) deed dat snel vergeten. Zondag was het bovendien weer stralend weer. Samen met Flore & Olivier wandelden ze Lionshead op vanwaar ze konden genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Ook een terrasje in Campsbay mocht hierbij niet ontbreken.

Maandag startte een week vol praktische to do's. Onze reizigers bezochten de Belgische en Angolese ambassade voor informatie over visa in de westelijke landen van Afrika die de komende maanden op het programma staan. Verder haalden ze hun frigo helemaal uit elkaar om uiteindelijk via een Skype-gesprek met een Waeco-technieker uit Dendermonde het vermoedelijke probleem te achterhalen (een relais en de thermostaat zouden stuk zijn).

Vanochtend nam het duo afscheid van Flore & Olivier en brachten ze hun frigo naar een lokale Waeco-technieker die het toestel nu zou proberen herstellen. Nadien passeerden Julie & Bram bij twee outdoorwinkels, een Spar en een bandencentrale (voor prijsofferte van de achterbanden). Eindbestemming was een campsite voor overlanders in de buurt van Stellenbosch. De campsite bleek echter in renovatie waardoor er geen warme douches zijn en evenmin internet beschikbaar is.

Morgen hebben Julie & Bram een afspraak bij een garage voor een onderhoud aan de auto. 's Avonds zullen ze allicht op zoek gaan naar een ander adres, in de hoop nog deze week een lading nieuwe foto's online te kunnen zetten.

Tussen al dat praktisch geregel kwam vandaag ook droevig nieuws uit Igunga: de Franse pater Max is onverwacht gestorven tijdens zijn driejaarlijks verlof in Frankrijk. Pater Bolle staat er dus (voorlopig) helemaal alleen voor en is daarmee opnieuw de enige blanke in Igunga...

Landen: 

Reacties

Droevig nieuws van pater Max, hij was graag gezien! Heuglijk nieuws dat de tweelingbroers nog eens voor drie weken van 'smorgens vroeg tot 's avonds laat samen kunnen optrekken , van Cape Town tot Windhoek en Julie en Fien kunnen er maar mee van genieten!! Wij wensen jullie een geweldig avontuur daar in het zuiden!

Reactie toevoegen