Onderwaterwereld

Wie door Afrika trekt moet af en toe zijn plannen kunnen bijstellen, dat hebben Julie & Bram deze week nog eens ondervonden. Woensdag ging het duo een hele dag duiken (Bram) en snorkelen (Julie) langs het Two Mile Reef. Dit rif ligt in de buurt van Bazaruto Island (nabij Vilanculos) en maakt deel uit van het Bazaruto Archipelago National Marine Park. De onderwaterwereld had voor hen maar liefst 3 (ongevaarlijke) haaien, enkele gigantische zeeschildpadden en miljoenen vissen in petto. Tijdens de drie kwartier durende speedboottrip naar het rif zagen ze bovendien verschillende groepjes dolfijnen (common dolphins en humpback dolphins) van zeer dicht bij: een topdag dus!

Gisteren was Tofo het einddoel maar die plannen werden aangepast omdat de regio in het weekend te veel lokale toeristen zou trekken, en Julie overdag ook wat ziek werd. Uiteindelijk werd Zavora de eindbestemming. De nodige medicatie zou tegen vanavond voor beterschap moeten zorgen.

Vandaag blijven Julie & Bram dus ter plekke en maken ze van de gelegenheid gebruik om de trip tot Kaapstad (Zuid-Afrika) verder te plannen. Morgen rijden ze normaal richting Maputo in het uiterste zuiden van Mozambique, om dan op maandag Zuid-Afrika of Swaziland binnen te rijden. Tussendoor proberen ze ook nog wat foto's van Tanzania en Malawi te uploaden, wat door het gebrekkige internet deze week nog niet gelukt is.

Landen: 

Reacties

nu ben ik nog meer jaloers! dol fijn toch! die dolfijnen! geniet er nog van eh jongies!

Reactie toevoegen