Preparing for take-off

Met de laatste dagen op Igunganeese bodem hebben Julie & Bram het weer razend druk. Zo probeert Bram nog snel een installatie zonnepanelen aan de praat te krijgen en de plannen af te werken voor de te bouwen laboratoria van de middelbare school. Ondertussen werd hij ook ingeschakeld als werfleider voor Nico de aannemer, Edwardi de lasser/schilder, Cleti de schrijnwerker, 3 stagiaires, 3 Duitse vrijwilligers,... én moesten er nog financiële overzichten opgemaakt worden voor Bollé Bollé. Elke minuut wordt er dus goed besteed!

Tussendoor werd ook aan de Defender gesleuteld, zodat die klaar is om vanaf volgende week weer het ruwe Afrika te doorstaan - er staat immers nog steeds 35.000km op de planning. Een kleine opsomming? Er werd een extra zekering gestoken tussen het scheidingsrelais en de leefbatterij, de twee dakkisten werden voorzien van stalen afdekkappen (ze waren sinds Oeganda immers niet meer waterdicht), een lasnaad van het dakrek werd hersteld, een beschermplaat van de linker achterremschijf werd opnieuw gelast (ook in Oeganda afgebroken), nieuwe bushes werden in de radius arms van de vooras gestoken en enkele rivetten van de carrosserie werden vervangen. Julie is gisteren alvast begonnen met het opruimen van de slaapkamer die ze op de missiepost konden gebruiken, want het zal opnieuw wat organisatie vragen om alles op één of andere manier weer in de auto te passen.

Alleen de remmen vertonen momenteel nog een probleem (de remservo/rembooster zou kapot zijn). Julie & Bram zouden daarom maandagmorgen eerst naar Arusha rijden en dan van daaruit (hopelijk) dinsdag vertrekken om zonder veel ommetjes naar het zuiden van Tanzania te trekken en zo Malawi te bereiken.

Landen: 

Reacties

laatste dagen Igunga voor deze reis, breng ze daar nog een groet over van ons en dan verder door Afrika , een heel mooie verdere tocht gewenst en het allerbeste voor jullie tweetjes. tante Det

Reactie toevoegen