Schildpad

De afgelopen dagen trokken Julie & Bram samen met Thomas & Andreas naar het noordwesten van Kameroen. Hoewel ze maandag besloten hadden om de aanvraag van een visum voor Burkina Faso uit te stellen (wegens te duur), kwamen ze dinsdag op dat idee terug. Op die manier hoeven ze immers geen drie dagen in Cotonou (Benin) te wachten. In Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen, was het papierwerk voor dit visum zowaar in 30 min in orde: wellicht een Afrikaans record. Met de nieuwe visa op zak vertrok het viertal dinsdagmiddag uit de hoofdstad. 180km noordelijker werden ze vriendelijk ontvangen op een Zwitserse missiepost in Ndiki.

Gisteren werd een memorabele dag met een leerrijke wandeling door de cacaoplantages rond deze missiepost. Verder vonden de geestelijken het bezoek van de Europeanen blijkbaar een goede gelegenheid om palmwijn boven te halen ("niet te drinken!") en, echt waar, schildpad te serveren. En dat bleek nog lekker ook!

Vandaag reden de overlanders, voornamelijk via asfaltwegen, ruim 300km tot in Mamfe. Dit keer stonden er geen zeldzame beestjes maar een zéér zwoel en warm onweer op het menu. Dat moet voor morgen zo ongeveer de garantie zijn op ploeteren in de modder, want de grensstreek met Nigeria staat bekend om zijn genadeloos slechte wegen. Fingers crossed dus!

Landen: 

Reacties

Prachtige reis en 'award winning' foto's! Ik heb me even helemaal virtueel ondergedompeld en ben echt onder de indruk. Hier is het regenseizoen ook bijna voorbij. Geniet van jullie laatste maanden!

Reactie toevoegen