UNESCO, voor de laatste keer

Met Meknès bezochten Julie & Bram vandaag het laatste werelderfgoed dat ze op deze wereldreis kruisten. Meknès is een van de vier koningssteden van Marokko en ligt op ongeveer 300km van Tanger, de plaats waar onze reizigers zaterdag de boot naar Europa zullen nemen.

Het voorbije weekend genoten de twee nog een laatste keer van het rode zand. Op een piste langs de Algerijnse grens kwamen Julie & Bram zondagmiddag Maria (Spanje) & Jaz (Engeland) tegen. Het koppel zwerft al een tijd door Afrika met hun omgebouwde camionette. Het bleken zeer sympathieke mensen te zijn, met als gevolg dat het viertal niet alleen samen te voet door de duinen klommen, maar ook de keukentafel deelden (in de warme camionette!).

De Belgen kregen van hen zelfs een warmwaterkruik cadeau... geen overbodige luxe want gisterennacht zakte de temperatuur tot -4°C! Gelukkig hadden Julie & Bram er voor gekozen om die nacht in de auto te slapen, waar de temperatuur nog net boven het vriespunt bleef. Het kouderecord van deze reis is daarmee opnieuw verbroken. Afgelopen dinsdag reed het duo trouwens in één dag van het woestijnzand in Merzouga naar Midelt, waarbij ze onderweg enkele bergketens moesten passeren en in de verte zelfs de besneeuwde toppen van het Atlasgebergte zagen liggen.

Gisteren maakte Julie & Bram gebruik van het naar Afrikaanse norm vliegensvlugge internet om nog twee foto-albums online te zetten: 39 foto's van Senegal en 70 van Mauritanië. Daarnaast stuurden ze de laatste GPS-tracks door, zodat je onder Huidige locatie nu de gevolgde route van de voorbije 438 dagen kan terugvinden (grote kaart op Google Maps).

Toen de dagtaken erop zaten trokken de twee verder noordwaarts, om een slaapplaats te zoeken op een camping in Azrou. Vandaag reden Julie & Bram zoals gezegd naar Meknès, morgen is Chefchaouen de eindbestemming. Zaterdag verlaten de Belgen het Afrikaanse continent en nemen ze in Tanger Med de boot naar Zuid-Spanje.

Landen: 

Reacties

na meer dan een jaar in Afrika en op dit continent zoveel mooie momenten te hebben meegemaakt maken jullie morgen oversteek terug naar Europa, hart en auto rijk aan ervaringen en herinneringen.....zondag kerstmarkt van bollé bollé we zullen er zeker aan jullie denken. het allerbeste voor oversteek naar en doortocht door Spanje besos tante Det

Reactie toevoegen