Verjaren op z'n Afrikaans

Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze op één vakantie twee keer verjaren? Het zullen er niet veel zijn. Maar sinds zaterdag is Julie één van hen. Genoeg redenen om eens culinair uit de bocht te gaan, zo dachten Julie & Bram, en dus kozen ze die dag voor een ontbijt met pannenkoeken, een pizza als middagmaal, banana split als vieruurtje én chateaubriand als avondmenu. Om de rest van de dag aan het zwembad door te brengen, wat gezien de bloedhete temperaturen (38°C) niet eens een overbodige luxe was. De avond werd overigens afgesloten met een feest van formaat, want net als België heeft ook Burkina Faso zich afgelopen weekend geplaatst voor het WK in Brazilië!

Julie & Bram verblijven dus nog steeds in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Ze mogen er kamperen op de parking van Hotel OK Inn, en kunnen er zelfs gebruik maken van gratis wifi. Helaas is het internet van Afrikaanse kwaliteit en gaat uploaden van foto's dus aan de snelheid van een Belgische regeringsvorming. Toch slaagden de Belgen erin om 105 foto's van Benin online te zetten (al was daar meer dan 8u geduld en filerijden voor nodig).

Verder werden de visa voor Mali en een voorinschrijving voor het visum van Senegal aangevraagd (zowaar via een website die zelfs het bezit van een VISA-kaart vereist), en werden gisteren en vandaag gebruikt om de planning voor de komende weken uit te zetten. Hoe die plannen er uitzien, kom je binnenkort te weten.

Landen: 

Reactie toevoegen