Burkina Faso

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Burkina Faso. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

7.263,50 liter diesel

Je leest het goed: 7.263,50 liter diesel is wat Julie & Bram de afgelopen 407 dagen opreden in 28 landen en 59.213 km. Dit en veel meer verbluffende cijfers vind je terug op de cijferpagina die zondag nog eens een grondige update kreeg. Daarnaast werden ook vier nieuwe foto's van de week en een foto-album van Burkina-Faso toegevoegd. Met opnieuw heel wat prachtige beelden die exact verwoorden wat zuster Suzy bedoelt als ze zegt: “Alles verandert wanneer je in Afrika geweest bent, al is het maar met één voet. Omdat je dan nooit meer kan zeggen: “ik wist het niet”.

Mali!

De winch van hun Defender is er aan te pas gekomen, maar sinds deze middag bevinden Julie & Bram zich in Mali! Na 395 dagen onderweg zijn zou je denken dat je bepaalde zaken al de hele rit totaal overbodig aan het meezeulen bent, maar de winch bleek vanochtend het enige redmiddel om de auto uit de modder te krijgen, en hoort dus niet langer op het overbodige lijstje.

De afgelopen dagen verkenden de Belgen het zuidwesten van Burkina Faso. Donderdag bezochten ze de oudste Sahel-moskee van het land. Vrijdag reden Julie & Bram naar het grensgebied met Ivoorkust, waar ze sliepen er in een klein dorpje nabij Banfora. Op zaterdag stond daar een bezoek aan de rotsformaties en watervallen van Banfora op de agenda. Nadien trokken ze naar Sindou.

Op zoek naar het echte Burkina-Faso

Julie & Bram hebben Ouagadougou verlaten en trekken in de komende dagen richting Mali. Tijdens het moeizame uploaden van de foto's van Benin ontmoetten de twee maandagavond een Pools koppel. Zij vertrokken in september vanuit Engeland met hun Mitsubishi Pajero richting Zuid-Afrika en passeerden daarbij relatief vlot door Mauritanië en Mali. Gisterenochtend namen de Belgen dan ook nog even de tijd om wat info en tips over deze moeilijk te doorkruisen landen uit te wisselen.

Verjaren op z'n Afrikaans

Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze op één vakantie twee keer verjaren? Het zullen er niet veel zijn. Maar sinds zaterdag is Julie één van hen. Genoeg redenen om eens culinair uit de bocht te gaan, zo dachten Julie & Bram, en dus kozen ze die dag voor een ontbijt met pannenkoeken, een pizza als middagmaal, banana split als vieruurtje én chateaubriand als avondmenu. Om de rest van de dag aan het zwembad door te brengen, wat gezien de bloedhete temperaturen (38°C) niet eens een overbodige luxe was. De avond werd overigens afgesloten met een feest van formaat, want net als België heeft ook Burkina Faso zich afgelopen weekend geplaatst voor het WK in Brazilië!

Here we go again

Alweer gaat de landenteller omhoog: Julie & Bram hebben vandaag Benin ingeruild voor Burkina Faso! Afgelopen weekend genoten ze samen met Julie Van Steenkiste van enkele bijzonder memorabele dagen in en rond Natitingou. Zo bezochten ze onder andere Boukoumbé, Cobly en Tanguieta: dorpjes op de grens met Togo waar enkele projecten van BTC (Belgisch Technische Coöperatie) lopen.

Abonneren op RSS - Burkina Faso