Westelijke Sahara: check

Julie & Bram hebben de Westelijke Sahara bereikt. Daarmee zijn het 32ste land en de allerlaatste Afrikaanse grenspost (en wat voor een - er kwam zelfs een scanner en drugshond aan te pas) een feit. De voorbije week doorkruisten de overlanders Mauritanië. Na een bezoek aan Chinguetti en een heerlijke wildcamp in de woestijn op maandag, logeerden de twee dinsdagnacht in een winderige steenwoestijn.

Van woensdag tot vrijdag reden Julie & Bram, samen met een ander Leuvens koppel, langs een 450km lange piste van oost naar west dwars door de woestijn. Woensdagnacht sliepen ze daarbij aan de voet van Ben Amira, de derde grootste monoliet ter wereld. Vrijdag namen ze in Nouadhibou afscheid van de Belgen en staken nadien de grens over. Via de kust reden ze verder noordwaarts.

Na alweer een nachtje wildkamperen, dit keer in een winderige gravelwoestijn, bereikten Julie & Bram vandaag Dakhla. Op een zeer bescheiden camping (zonder elektriciteit) brengen ze er de nacht door tussen tientallen Fransen die er met hun gigantisch uitgebouwde mobilhomes komen overwinteren. Na vijf wildcamps zal een (weliswaar bij te betalen) douche hen maar wat deugd doen, te meer omdat het er met 20°C en vrij veel wind naar Afrikaanse norm redelijk koud is.

Morgen rijden Julie & Bram in één of twee dagen via de kustlijn naar Laâyoune. Van daaruit zouden ze het binnenland opzoeken en kiezen ze wellicht Assa als volgend target.

Wie bovenstaande route liever op een kaart ziet, moet een kijkje nemen op de pagina met de huidige locatie. De gps-tracks werden immers aangevuld; op die pagina vind je dus de precieze route die Julie & Bram de afgelopen 427 dagen hebben afgelegd. Een grotere versie van de kaart vind je op Google Maps.

Reacties

We zijn jullie een beetje uit het oog verloren, wat niet wil zeggen dat jullie uit onze gedachten zijn. Doe het verder nog heel goed, voorzichtig voor de laatste kilometers en kom veilig thuis rond nieuwjaar. Geef de ogen nog extra de kost, en tot weldra.

Reactie toevoegen