Westelijke Sahara

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Westelijke Sahara. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

De laatste 1.000 Afrikaanse kilometers

Nog amper 1.000km scheiden Julie & Bram van het Europese vasteland. Afgelopen weekend namen de reizigers alvast afscheid van de Sahara. Via de kust reden ze zondag naar Laâyoune, de grootste stad van de Westelijke Sahara die zich bevindt ter hoogte van het paradijselijke Tenerife en Gran Canaria. Maandag hielden ze er een grijze en winderige rustdag om plannen te smeden voor hun laatste 2 weken op Afrikaanse bodem.

Westelijke Sahara: check

Julie & Bram hebben de Westelijke Sahara bereikt. Daarmee zijn het 32ste land en de allerlaatste Afrikaanse grenspost (en wat voor een - er kwam zelfs een scanner en drugshond aan te pas) een feit. De voorbije week doorkruisten de overlanders Mauritanië. Na een bezoek aan Chinguetti en een heerlijke wildcamp in de woestijn op maandag, logeerden de twee dinsdagnacht in een winderige steenwoestijn.

Van woensdag tot vrijdag reden Julie & Bram, samen met een ander Leuvens koppel, langs een 450km lange piste van oost naar west dwars door de woestijn. Woensdagnacht sliepen ze daarbij aan de voet van Ben Amira, de derde grootste monoliet ter wereld. Vrijdag namen ze in Nouadhibou afscheid van de Belgen en staken nadien de grens over. Via de kust reden ze verder noordwaarts.

Abonneren op RSS - Westelijke Sahara