Windhoek... ook deel 2 :-(

Zo gaat dat: net als je denkt uit te kijken op enkele rustige dagen in het zonnetje, komen de donderwolken opzetten. Donderdag en vrijdag trokken Julie & Bram door het Khaudum Game Reserve. Het werden twee dagen in de wildernis met wildcamps tussen de olifanten. Toen een brik fruitsap uitliep in de koffer en een potje pesto de hobbelweg niet bleek te hebben overleefd, konden onze reizigers er nog om lachen. Maar toen zaterdag ook de alternator het begaf, was de pret er toch vanaf. Want, voor jan-met-de-pet, een alternator is het onderdeel van je auto dat je batterij oplaadt; in de gele Defender is het dan ook essentieel om de auto te kunnen starten, de frigo te koelen en andere elektriciteitsbronnen aan de praat te houden. Zonder alternator kan het duo simpelweg niet verder.

Op een camping zo'n 70km ten noorden van Grootfontein bleek bovendien de reserve-alternator, die Julie & Bram in Tanzania aankochten, niet over de juiste aansluiting te beschikken. Er zat dan ook niets anders op dan zaterdag in meer dan 500km terug naar Windhoek te reizen. Sinds zaterdagavond verblijft het duo noodgedwongen in de backpackers waar ze begin juli ook al sliepen. Ofte in 4 weken en 5.000km van Windhoek... naar Windhoek.

Vandaag stond dus een bezoek aan de shop met reserve-onderdelen voor Landrovers op het programma. Het voordeel is dat onze Belgen Windhoek stilaan kennen als hun broekzak. Kwestie van van de nood een deugd te maken zullen Julie & Bram dan ook maar in dezelfde garage als vorige maand hun Defender een olie-onderhoud geven en nog enkele andere to-do's (zoals een lek in dieseltank) proberen afwerken. Als alles goed gaat, vertrekken ze woensdagochtend in de Namibische hoofdstad. Ze hopen dan donderdag alsnog de grens met Angola te kunnen oversteken.

 

Landen: 

Reacties

Oei, Das ne mindere, veel succes met het zoeken van de nieuwe alternator. sam
Hi guys We are down at Fish River Canyon. Let us know if you are heading this way and fancy meeting up. Hope all is well xx
Our Namibian number is 0816017646 and email is abiandgerry@hotmail.com

Reactie toevoegen