Winter in Zuid-Afrika

Zo onheilspellend heet als het in België is, zo koud is het nu in Zuid-Afrika, waar het PUTJE winter is. Zou je denken. Maar dat blijkt nogal mee te vallen: vandaag was het in Cape Town 26°C! Om 18u valt de duisternis en daarna schijnt het wel snel af te koelen.

Het gezelschap bestaat nu uit 4 scouts bij elkaar, dus die moeten wel pijlsnel de juiste route vinden. Maar onze vrienden moeten er nog wat inkomen, lijkt het. Na de townships van Cape Town te hebben bezocht, reisden ze maandag in zuidelijke richting naar Kaap de Goede Hoop. Vandaag reden ze dan oostwaarts naar Hermanus om walvissen te spotten. Als er een bioloog was bijgeweest, had die hen kunnen vertellen dat walvissen in dit seizoen meer in het evenaarsgebied vertoeven. Geen succes dus. Wel ontmoetten ze onderweg een pinguïnkolonie in Simon's Town.

Daarna ging het in noordelijke richting naar Stellenbosch en morgen verder in westelijke richting naar Strandfontein. Dan zijn ze weer min of meer waar ze zondag vertrokken.

Intussen genieten de avonturiers van al het moois en lekkers dat Zuid-Afrika te bieden heeft: de koningsprotea (de nationale bloem) en 7.000 andere planten in de nationale plantentuin te Kirstenbosch, bezoek aan een wijndomein en natuurlijk... braai op 'n houtvuur!

Landen: 

Reactie toevoegen