20 landen later: Zambia!

De teller staat op 20, want gisteren hebben Julie & Bram hun 20ste land bereikt! Afgelopen weekend reden onze reizigers rond de zoutpannen in het noorden van Botswana. Het werd een bijzonder stoffige maar tegelijk ook heel fijne ervaring, want langs een jagerspad op 20m van de grens van Zimbabwe kwam het duo opnieuw enkele wilde olifanten, giraffen en impala's tegen. Eindbestemming zondag was Kasane, vlakbij het vierlandenpunt (Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia) en nabij de Victoria Falls.

Maandag namen ze daar de boot over de Zambezi en kwamen zo min of meer probleemloos in Zambia terecht. Na een trip van ruim 350km richting het noord-oosten vonden ze gisterenavond een rustig plekje voor een wildcamp in de buurt van Monze. Vandaag waren Julie & Bram alweer vroeg uit de veren om de laatste 200km tot hoofdstad Lusaka af te leggen. Zo konden ze nog deze voormiddag langsgaan bij de Angolese ambassade (wat best goed uitkwam, want aanvragen voor visa bleken alleen op maandag en dinsdag te kunnen aangevraagd worden). Ze werden er verrassend vriendelijk onthaald. Dankzij een stevige rush slaagden ze er bovendien in om nog vòòr 13u alle nodige papieren ingevuld te krijgen en langs een bank te passeren voor een nodige bankgarantie. Hun visumaanvraag voor Angola is dus ingediend en zou in het beste geval donderdag al klaar kunnen zijn. Nog even duimen dus!

Als alles gesmeerd blijft lopen, rijdt het duo donderdag meteen richting Victoria Falls. Na komend weekend zouden ze dan in ongeveer anderhalve week en 1.900km de Caprivi-strook (in het noorden van Namibië) afrijden (tot ergens rond Ondangwa), om vervolgens Angola van zuid naar noord te doorkruisen.

Reacties

We duimen voor een verdere fantastische reis door prachtig Afrika. lieve groetjes tante Det

Reactie toevoegen