Botswana

Deze pagina verzamelt alle nieuwsberichten en dagboekverhalen van Botswana. Lees ook de andere verhalen met behulp van onderstaande links:

20 landen later: Zambia!

De teller staat op 20, want gisteren hebben Julie & Bram hun 20ste land bereikt! Afgelopen weekend reden onze reizigers rond de zoutpannen in het noorden van Botswana. Het werd een bijzonder stoffige maar tegelijk ook heel fijne ervaring, want langs een jagerspad op 20m van de grens van Zimbabwe kwam het duo opnieuw enkele wilde olifanten, giraffen en impala's tegen. Eindbestemming zondag was Kasane, vlakbij het vierlandenpunt (Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia) en nabij de Victoria Falls.

Hoogtepunt. Letterlijk.

Alweer een "onvoorzien gigahoogtepunt" - letterlijk en figuurlijk - in de reis van Julie & Bram. Afgelopen donderdagavond ging een oude jongensdroom van Bram in vervulling: een vlucht met een sportvliegtuigje. En dan niet zomaar boven pakweg Vlaanderen, wel over de Okavango Delta, de grootste binnenlandse rivierdelta ter wereld. Met een piepkleine Cessna 206 (Stationair) genoten ze net voor zonsondergang in 1u en 200km van een ietwat laat maar vooral spectaculair verjaardagscadeau.

Gisteren reden ze van Maun oostwaarts en over asfalt naar Gweta, om nadien 100km prachtige zandtracks rond de Ntwetwe Pan aan te doen. Dag 300 werd afgesloten met een wildcamp aan grootste zoutvlakte op aarde - in het complete niets dus.

Botswana: check!

Julie & Bram hebben gisteren hun 19e land op deze wereldreis bereikt: Botswana! Dinsdag reden ze van Windhoek naar een onverwacht leuke camping vlak bij de Botswaanse grens. De daktent werd opengezet op amper 5m van een jachtluipaard en "gewoon" luipaard (die echter braafjes achter draad zaten). Gisteren konden ze dan zonder problemen de grens over.

Abonneren op RSS - Botswana