30 landen later: Senegal!

Sinds vrijdag staat de landenteller op 30, want de Defender van Julie & Bram bevindt zich in Senegal! Nadat de Belgen afgelopen donderdag de kaap van 60.000km afgewerkt hadden en na een wildcamp iets voor Kayes (in het zuidwesten van Mali), reden ze vrijdagochtend naar de Senegalese grens. Het papierwerk aldaar verliep prima, op de laatste stap na: het registreren en afdrukken van de visa-stickers. Wie het land in wil moet sinds juli van dit jaar immers over een indrukwekkende en gepersonaliseerde sticker beschikken. Maar bij gebrek aan stroom is dat een lastige zaak. Na vier uur wachten was de panne voorbij en nog eens een uur later het visum in orde.

Na een nachtje op de parking van een hotel in Tambacounda trokken Julie & Bram zaterdag naar Kaolack. Daar wachtte hen in een lokaal café nog een verrassing. Joris & Laura, Bram's broer en schoonzus waren er immers in september geweest en hadden in het café een briefje en wat "thuiskomstmuziek" op een USB-stick achtergelaten. De Defender werd nadien naar Palmarin gebracht, een dorpje aan de Atlantische Oceaan en zo'n honderd kilometer ten zuiden van Dakar.

In Palmarin bleken de camping en het bijhorende zwembad zodanig in de smaak te vallen dat het duo besliste er een rustdagje te houden. Gisteren werden er dan ook wat kleine werkjes aan de auto uitgevoerd en was er tijd voor de was, de voorbereiding voor Mauritanië en Marokko en een duik in het zwembad.

Vandaag reisden Julie & Bram naar Dakar. Als alles goed ging zijn ze daar vanmiddag gearriveerd en konden ze ook nog langsgaan bij de ambassade van Mauritanië. Komende donderdag en vrijdag is alles in Senegal gesloten omwille van het nieuwe islamitische jaar, hopelijk is het nodige visum voor Mauritanië dus ten laatste woensdagnamiddag klaar. Donderdag trekken Julie & Bram dan naar het noorden van Senegal.

Landen: 

Reacties

bonsoir ca va je suis omar de desert j epere que tuot vas bien ;j aimerais bien que t enoiye les photos omar

Reactie toevoegen