Africa 365

Exact 1 jaar geleden begonnen Julie & Bram aan hun avontuur. 365 dagen later staan de twee in Nigeria, en werd hun verjaardag gevierd met de allerlaatste Callebaut-chocolade die al ruim 55.000km in hun Defender vertoeft. Helaas niet ìn, wel nààst het Sheraton Hotel van Abuja, de hoofdstad van Nigeria.

Afgelopen vrijdag waren de Belgen samen met Thomas en Andreas, gezien het zware onweer van donderdagavond, al bij al vrij vlot aan de grens geraakt van het 26ste land in deze wereldreis. Van daaruit reden ze in twee dagen en 700km over Afrikaans asfalt (op vlak van putten in de verste verte nog niet te vergelijken met onze wegen) richting hoofdstad. Onderweg passeerden enkele stevige regenbuien maar vooral ook heel wat bijzonder vriendelijke Nigerianen.

Vandaag stond wat praktisch geregel op de planning, zoals de zoektocht naar nieuwe rubbers voor de stabilisatorstang. Daarvoor bezochten Julie & Bram een grote garage. Na een uur wachten werd het duo doorgestuurd naar een "nonkel" die hen zou verder helpen. 60km rondtoeren in het regenende Abuja met de man in kwestie in hun auto draaide echter op niks uit. De zoekactie wordt daarom uitgesteld tot in Benin. Meer succes hadden ze in het "slow internet café": daar konden de overlanders 63 foto's van Gabon online zetten.

Vanavond zijn de vier Europeanen uitgenodigd bij Stefan, een Duitser die in Nigeria werkt en Thomas nog kent van zijn bezoek vorig jaar. Samen gaan ze ergens eten in de stad van 14 miljoen inwoners, die trouwens bijzonder duur blijkt te zijn (5 euro voor een pintje, 10 euro voor een doodgewoon wit brood!).

Normaal gezien vertrekt het viertal morgenvroeg uit Abuja. In twee dagen van oost naar west proberen ze de grens van Benin (ter hoogte van Nikki) te bereiken. Als alles goed gaat zijn ze dan vrijdag bij Julie Van Steenkiste, een Vlaamse die Bram leerde kennen op BTC-cursus en nu in het noordwesten van Benin voor BTC aan het werk is.

Reacties

Nog een hoekske en de cirkel is rond! Tot in den draai dus - of tot op een hele witte kerst??
het gaat precies vlotjes daar, en wat een foto's !

Reactie toevoegen