Benin

27 and counting: sinds gisteren bevinden Julie & Bram zich in Benin! Om daar te geraken waren wel drie dagen over onwaarschijnlijk slechte wegen nodig. Dinsdagochtend vertrokken de Belgen samen met Thomas & Andreas uit Abuja, de hoofdstad van Nigeria. Via de "slechts denkbare asfaltputtenweg" reisden ze naar het westen. Woensdag passeerden ze daarbij noodgedwongen het mogelijks zwaarste traject van hun hele reis.

Met enige opluchting bereikten de Europeanen gisteren de Beninese grens. Daar werden ze uitgezwaaid door een bijzonder enthousiaste en extreem vriendelijke bevolking. Nadat de formaliteiten achter de rug waren, reden de overlanders verder in westelijke richting. 25km voorbij Parakou parkeerden ze de Defender en het busje naast een schooltje om er de nacht door te brengen.

Vandaag trekken de vier naar Natitingou waar Julie Van Steenkiste uit Oud-Heverlee aan de slag is voor het BTC (Belgisch ontwikkelingsagentschap). Bram leerde haar kennen tijden een opleiding van het BTC die ze samen volgden. Wellicht zullen Julie & Bram hier enkele dagen blijven. Morgen nemen ze afscheid van Thomas & Andreas die de verdere reis naar Europa met hun tweetjes gaan afwerken.

Landen: 

Reactie toevoegen