Birdnest

Julie & Bram zijn samen met Bram's ouders aangekomen in Oeganda! Na een tussenstop bij het dispensarium van Mwanzugi, de bananenboer en het weeshuis van Bukoba staken ze vrijdag de grens over in het noordwesten van Tanzania. Gisteren bezochten ze het Lake Bunyonyi (Zuid-Oeganda, op enkele kilometers van de Rwandese grens). Behalve een tochtje op het meer stond ook een wandeltocht van 10km op het programma. Bram's ouders mogen dan getrainde wandelaars zijn, door de hoogte (2.000m) en modderachtige route werd het toch een behoorlijk vermoeiende tocht. De geleverde inspanning werd echter ruimschoots gecompenseerd door een verblijf aan het prachtige Birdnest, een gastenverblijf uitgebaat door Vlamingen.

Vandaag trekken de reizigers door naar het National Park Queen Elisabeth, het bekendste park van Oeganda gelegen aan de grens met Congo. In de komende dagen rijdt het viertal verder van west naar oost, om volgend weekend aan te komen in hoofdstad Kampala.

Hoewel het er met 20°C momenteel best aangenaam vertoeven is, hebben Julie & Bram intussen beslist om het regenseizoen nog wat af te wachten. Ze zullen daarom na hun terugkomst in Igunga (in de eerste week van april) toch nog tot eind april bij pater Bolle verblijven. Zo vermijden ze om bij hun tweede start al meteen uitgeregend te worden en kunnen ze ook de projecten van Bollé Bollé nog wat langer ondersteunen. Allicht vertrekken ze dan in de laatste week van april om via Mozambique in vijf weken naar Cape Town in Zuid-Afrika te rijden.

Reacties

Mooi wat jullie allemaal kunnen bewonderen. Bij ons is het nog altijd rond de nul graden en genieten dat we doen... Best dat we zo nu en dan nog een kunnen lezen hoe het is om te vertoeven bij 20°C. We blijven hopen dat de zon ooit nog eens bij ons mag schijnen. Veel groeten en Zalig Pasen.

Reactie toevoegen